ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΥΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Για... «πολιτιστική εγγύτητα» και «στενές σχέσεις των δύο λαών» έκανε λόγο ο Κρόνιος Σιμόν Πέρες - Τι δουλειά θα μπορούσαν να έχουν οι Διογενείς Έλληνες μαζί σας ρε; Τα χωρίσαμε τα «τσανάκια» μας από την εποχή τού Μίνωος και τού Σαρπηδόνος ! Σε παντελώς αμορφώτους νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Κρατείστε τις ανθρωποθυσίες για πάρτη σας...

Τον Κρόνο, τον έχουν οι Εβραίοι
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες σήμερα το βράδυ, στην προσφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο λαών, στην ιστορική, πολιτιστική («κλικ» εδώ) και γεωγραφική εγγύτητα, στην αγάπη που τρέφουν οι Ισραηλινοί για την Ελλάδα, καθώς και στην προώθηση και εμβάθυνση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Πέρες αναφέρθηκε επίσης στα...


Η συνέχεια  εδώ


Εμείς, είμαστε Διογενείς!

Μίνως


Ο Μίνως στην ελληνική μυθολογία ήταν βασιλιάς της Κρήτης. Το βασίλειο του Μίνωα περιελάμβανε ολόκληρη την Κρήτη, που είχε εκατό πόλεις, και τις Κυκλάδες, που λέγονταν Μινωίδες. Πρωτεύουσα του μινωικού βασιλείου ήταν η Κνωσός, που βρίσκεται 6 χλμ έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί ήταν τα περίφημα ανάκτορα του Μίνωα, που μέρος τους σώζεται ακόμα σήμερα. Τα ανάκτορα αυτά αποτελούσαν μια ολόκληρη σχεδόν πόλη, με ξενώνες, εξωτερικά λουτρά, ιερά, εργαστήρια βιοτεχνών για τη διακόσμηση και την περιποίηση των ανακτόρων, αποθήκες τροφίμων, αίθουσες των βασιλέων, αίθουσα του θρόνου, υπασπιστήρια, αίθουσες για δεξιώσεις και τελετές με αναρίθμητες σκάλες και βεράντες.
Από αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική άποψη, τα ανάκτορα του Μίνωα στην Κνωσό είναι κάτι μοναδικό σ' όλο τον κόσμο, όπως μοναδικό είναι και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που προκαλούν. Τα χρόνια της μεγάλης ακμής του μινωικού πολιτισμού, πολλές φορές διακοπήκανε από εσωτερικές διαμάχες και από διάφορες εξωτερικές επιδρομές. Πάντα, όμως, επανακτούσε την αίγλη του. Έτσι, ο μινωικός πολιτισμός δεν είναι μόνο ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου. Είναι συγχρόνως και ένας από τους λαμπρότερους.
Δεν είναι ιστορικά εξακριβωμένο ποιος λαός κατέλυσε το ένδοξο βασίλειο του Μίνωα. Από όσα, όμως, πολύτιμα αντικείμενα κρητικής προελεύσεως βρεθήκανε στους θησαυρούς του Ατρέως, καθώς και από όσα αναφέρει ο Ηρόδοτος ότι του ειπαν οι ίδιοι οι Κρήτες, προκύπτει ότι...

Η συνέχεια  εδώ

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΡΕ! ΕΛΛΑΣ - ΦΩΣ! ΦΩΣ ΡΕ! ΟΧΙ ΣΚΟΤΟΣ...