Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η Ειδομένη, «βουλιάζει» στα… ναρκωτικά !

Για αυτό και η λογοκρισία εδώ. Κάντε μια βόλτα κι από εδώ...
«Όργιο» εμπορίου ναρκωτικών στην Ειδομένη! Κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών έχουν στήσει… πάρτι πουλώντας ναρκωτικές ουσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αφγανοί και Μαροκινοί «κινούν» τα νήματα του παράνομου εμπορίου, ενώ στο «παιχνίδι» έχουν μπει και κυκλώματα άλλων εθνικοτήτων, που φέρεται ότι χρησιμοποιούν «βαποράκια» για να περνούν απαρατήρητοι μέσα στους καταυλισμούς και στα κέντρα υποδοχής. 
Τις… πρώτες θέσεις στο εμπόριο ουσιών έχει το χασίς και όλα τα παράγωγά του, ενώ φέρεται ότι ακολουθεί η ηρωίνη. Οι ναρκωτικές ουσίες έχουν κυρίως αλβανική προέλευση και πωλούνται σε τιμές πολύ υψηλότερες απ’ ό,τι στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης και γενικά της βόρειας Ελλάδας, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας για τους εμπόρους είναι σημαντικά αυξημένος.

Τέσσερις μαφίες

Αυτή την περίοδο τα κυκλώματα που δρουν στην Ειδομένη έχουν χωριστεί σε τουλάχιστον τέσσερα στρατόπεδα, τα οποία μάλιστα φαίνεται ότι ελέγχουν με αυτό τον τρόπο και μερίδες προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις εντολές τους. Ειδικότερα, στον χώρο βρίσκονται τα κυκλώματα των Αφγανών και των Μαροκινών – οι πρώτοι έχουν ως «αντικείμενο» την ηρωίνη, ενώ οι δεύτεροι εμπορεύονται κυρίως κάνναβη.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οπότε ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών αυξήθηκε...

Η συνέχεια εδώ