Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν ένας αμαθέστατος λαός, ασκεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ) τα πολιτικά του... «δικαιώματα». Μία από τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια... Το ολόιδιο αηδιαστικό «πινγκ - πονγκ» τής ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ εξουσίας. Φύγε εσύ - έλα εσύ. Οι πολιτικοί συνεχίζουν ΣΤΑΘΕΡΑ την Εθνοκτονία των ηλιθίων, πιστοί στις προσταγές τού κοινού τους αφεντικού, τού σιωνισμού._


Τα ψέματα τέλος. Στα Τρίκαλα στα δυο στενά έχει βρεθεί η κυβερνητική Κοινοπραξία.
Από τη μία η αβεβαιότητα και από την άλλη οι απαιτήσεις των δανειστών.
Το ιδιωτικό μήνυμα του Βερολίνου προς τον φον Αντωνάκη, το ανακοίνωσαν δημοσίως οι Βρυξέλλες.
-«Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πρέπει να αλλάξουν και δεν θα αλλάξουν» .
-Απαιτείται «περαιτέρω πρόοδος».
-«Οποιαδήποτε χαλάρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας σε δημοσιονομικό επίπεδο, θα έστελνε μήνυμα στις αγορές αλλά και στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις παλαιές της συνήθειες».
«-Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με ασφάλεια, θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να τεθεί το χρέος σε πτωτική πορεία. Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους επενδυτές, υιοθετώντας τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που απομένουν και ότι θα παραμένει προσηλωμένη στο στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη και για υγιή δημόσια οικονομικά μετά το πρόγραμμα».
Με δυό λόγια Ούτε βήμα πίσω. Χρειάζονται και νέες προσπάθειες.

Από την άλλη πλευρά , μπορεί η...

H συνέχεια  εδώ

Πότε θα αποδράσεις από τον ατέρμονα βρόχο που σού έχουν επιβάλλει «μαλάκα Τάκη»;

Τι σημαίνει ατέρμων βρόχος*

Έννοια: Βασικά στοιχεία μιας εντολής επανάληψης
Γνωσιακή Διαδικασία: Κατανόηση
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο


Πρόβλημα:
Μια σχολή ιστιοπλοΐας διοργανώνει κάθε χρόνο ημερήσιες εκδρομές όλες τις Κυριακές του Ιουνίου. Για να εντοπίσει τις ημερομηνίες αυτές, η διευθύντρια της σχολής ζήτησε ένα πρόγραμμα το οποίο να δέχεται σαν είσοδο την ημερομηνία της πρώτης Κυριακής και εμφανίζει όλες τις υπόλοιπες.

Ένα πρόγραμμα που γράφηκε για να επιλύσει το πρόβλημα αυτό...


Η συνέχεια  εδώ

* Δεν πρέπει επ’ ουδενί να συγχέουμε σημασιολογικά τις λέξεις βρόγχος και βρόχος, οι οποίες είναι διαφορετικές στην ετυμολογική τους προέλευση.
Η λέξη βρόγχος (vrόnxos) δηλώνει τη διακλάδωση της τραχείας σε κάθε έναν από τους δύο πνεύμονες, γι’ αυτό άλλωστε συνήθως μιλούμε, κατά πληθυντικό, για τους βρόγχους των πνευμόνων, δηλαδή για τον άνω λοβιαίο / κάτω λοβιαίο βρόγχο.
Η λέξη βρόχος (vrόxos) δηλώνει: 1) τη θηλιά με μετακινούμενο κόμπο, που σφίγγει, όσο τραβιέται το σχοινί, τον λαιμό του ανθρώπου και τον οδηγεί στο θάνατο (π.χ. ο βρόχος της κρεμάλας), 2) τη θηλιά που χρησιμοποιείται για τη σύλληψη μικρών θηραμάτων ΣΥΝ. βρόχι, παγίδα, 3) οτιδήποτε προξενεί ασφυκτική πίεση, δεσμεύοντας τις ενέργειες ή την έκφραση κάποιου (π.χ. ο βρόχος του νόμου, μη μού βάζεις βρόχο στον λαιμό, άσε με να αποφασίσω με την ησυχία μου), 4) οποιοδήποτε κενό ανάμεσα στα καλώδια, τα σχοινιά κ.λπ. ενός διχτυού, 5) στην τεχνολογία το σύνολο κλάδων δικτύου, που η διαδοχή τους αποτελεί κλειστή διαδρομή (π.χ. ο βρόχος ανατροφοδότησης) και 6) στην ιατρική μια ανθεκτική κατασκευή, συνήθως ταινία ή πλέγμα, που χρησιμοποιείται για την περιτύλιξη και την ακινητοποίηση σπασμένου ή εξαρθρωμένου οστού.