Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ας διαβάσουμε το τι έγραψε κι η κόρη του κομμουνιστή Βούλτεψη για τον ανηψιό του Παττακού σήμερα...

Μεταξύ πολιτικού όρκου, Καισαριανής, ύμνου του ΕΑΜ και συγχαρητηρίων από την Μαρίν Λε Πεν, διάχυτη είναι η βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο των κενών υποσχέσεων και του άκρατου βερμπαλισμού.
Είναι και αυτός ένας από τους κανόνες της προπαγάνδας: Κάνε ότι δεν συμβαίνει τίποτε, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει, ότι υπάρχει συνέχεια λόγων, ότι τα επιχειρήματά σου παραμένουν ισχυρά.
Υπό την έννοια αυτή, η κοινή γνώμη λαμβάνει αυτές τις μέρες έντονες δόσεις εικονικής πραγματικότητας, την ώρα που η πραγματικότητα αποτυπώνεται στις δηλώσεις όλων των δανειστών.
«Υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες της Ευρωζώνης που πρέπει να γίνουν σεβαστοί», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στον «Μοντ». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ειδικές κατηγορίες για τη μια ή την άλλη χώρα».
Τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να τηρηθούν, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι...

Η συνέχεια  εδώ

Γιάννης Βούλτεψης

Ο Γιάννης Βούλτεψης (1923 - 2 Ιανουαρίου 2010) ήταν Έλληνας διακεκριμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και αντιστασιακός στις τάξεις του ΕΛΑΣ.
Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1923. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1940 και στη συνέχεια κατατάχθηκε στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο "Ακέλας", πήρε μέρος ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ σε αρκετές μάχες μεταξύ αυτών την Μάχη της Αμφιλοχίας[1]. Συμμετείχε στα Δεκεμβριανά στην Ήπειρο και συνελήφθη από τους Άγγλους και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι το 1945. Το 1946 μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας συνελήφθη και πάλι για παράβαση περί του τύπου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με τριετή εκτοπισμό στη Μακρόνησο.
Από τον Μάρτιο του 1953 υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας “Αυγής”. Το 1965 μαζί με δύο άλλους δημοσιογράφους, τους Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Μπέρτσο, ξεσκέπασε την «Υπόθεση Λαμπράκη» για την οποία έρευνά του έλαβε αργότερα τιμητικό βραβείο από το ίδρυμα Μπότση.
Στη διάρκεια της δικτατορίας κατέφυγε στη Ρώμη από την οποία και επέστρεψε με την μεταπολίτευση. Στη συνέχεια ανέλαβε συντάκτης στις εφημερίδες Έθνος, Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος και Μεσημβρινή ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Αντί» και «Πολιτικά Θέματα». Από το 1984 και μέχρι το 1993 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της «Νέας Δημοκρατίας» διατηρώντας πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη.
Ο Γιάννης Βούλτεψης υπήρξε μέλος της ΕΣΗΕΑ της οποίας είχε διατελέσει για μακρό χρόνο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Για την αντιστασιακή του δράση είχε τιμηθεί με το μετάλλιο εθνικής αντίστασης. Πέθανε στις 2 Ιανουαρίου του 2010 σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία του τελέστηκε στις 4 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Π. Φαλήρου του οποίου ήταν μόνιμος κάτοικος. Ήταν πατέρας της εκλεγμένης βουλευτού της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη.