Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θα ψάχνουν άραγε επί πολύ καιρό ακόμη οι αλήτες για να βρούν τον κατάλληλο τρόπο να πούν το «τετέλεσται» στο λοβοτομημένο νεοελληνικό ραγιαδοπόπολο;


Στο τελικό στάδιο της χρεοκοπίας η χώρα είχε μπεί πρίν ανέβει το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση. Αυτό το ξέρουν όλοι απο το Σεπτέμβρη στο Παρίσι. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν “χωρίς αντίσταση” και δημόσια πολιτική αντιπαράθεση απο την εξουσία. Το ίδιο είχε κάνει και ο Καραμανλής. Η εσωτερική υποτίμηση με τα μνημόνια έγινε για να προετοιμαθεί το έδαφος. Όλοι παρέα είναι. Παιγνίδι να γίνεται.
H καταστροφή που ζεί η χώρα οφείλεται στην άρνηση των ολιγαρχών να συμμορφωθούν στα όσα επέβαλαν τα μνημόνια, στο δοσιλογισμό των πολιτικών και στην ανικανότητα του παρόντος πολιτικού συστήματος και αυτών που το διαφεντεύει. Κανένα θεωρητικό μοντέλο αύξησης του δείκτη ανταγωνιστικότητας δεν επιτυγχάνει, όταν επι 4 χρόνια δεν φορολογούνται αυτοί που πρέπει και όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη.
Η δέσμευση της αγροτικής γής μπορεί να προέλθει μέσα απο συμβόλαια σε ένα ελεγχόμενο οικονομικό περιβάλλον που θα προσαρμοσθεί τη κατάλληλη στιγμή στην προδιαγεγραμμένη απόφαση. Μπορεί να υπάρχει και μεταβατική κατάσταση με σειρά αποφάσεων και γεγονότων. Η Ελλάδα εν τω μεταξύ δημιουργεί νομικά ερίσματα για τα μνημόνια, που είναι πολύ αμφίβολο αν έχουν ισχύ στο μέλλον. Στημένα όλα.
H προεκλογική σημαία του ΣΥΡΙΖΑ  “Όχι Μνημόνιο” και “Ναί στο Ευρώ”...

H συνέχεια εδώ