Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΔΩΣΤΕ - ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΤΕ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ



Είναι γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα οικονομικό επιτελείο και μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία. Αυτό είναι δεδομένο. Απο την άλλη πλευρά έχουμε τους αντιπροσώπους των δανειστών που παίζουν χωρίς αντίπαλο. Βλέποντας το διάγραμμα και το πως διαμορφώνεται διαχρονικά η αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο προβληματική ήταν πολιτικά για την Ελλάδα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ πριν εκλεγεί και αφού εξελέγη, ειδικά εν όψει του “άσχημου” έτους 2015 (πράσινη περιοχή).

Παρατηρείστε την ανάγκη της χώρας για 30 δις ευρώ για το 2015, τα οποία θα αρχίσουν να αποπληρώνονται απο το Μάρτιο. Πού θα τα βρεί τα λεφτά το ΣΥΡΙΖΑ; Απο το μηχανισμό ΕLA; Aυτό δεν το επιτρέπει το προσύμφωνο που υπέγραψε, τα δε 11 δις ευρώ του ΤΧΣ θα πρέπει να επιστραφούν όπως πάλι το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε! Ούτε ανόητοι δεν θα έκαναν αυτά που έχουν κάνει.

Το ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε έτοιμο ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα απο πρίν τις εκλογές. Έπρεπε να διέθετε έτοιμες μελέτες για μια σειρά σεναρίων που αφορούν την οικονομία, την μετανάστευση, την άμυνα, τη δικαιοσύνη κοκ. Αν θωρεί ότι ήταν προετοιμασμένο στο σοβαρό θέμα της οικονομίας, τότε το πιθανότερο είναι ότι τις μελέτες που χρειάζονται να τις έκαναν λάθος άνθρωποι. Αυτό αφορά και τους ΑΝΕΛ.

Είναι αδιανόητο το ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει σαν κυβέρνηση να βρεί λύσεις της τελευταίας στιγμής με συμφωνίες “γέφυρες” και γενικώς με προτάσεις αδούλευτες, διακυβεύοντας τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η αναγνώριση της αλήθειας του αποτελέσματος του meeting του Eurogroup απο το Μανώλη Γλέζο δυστυχώς δεν  έχει κανένα αποτέλεσμα επι της ουσίας του προβλήματος. Τη χώρα συνεχίζουν να τη κυβερνούν λαοπλάνοι με φαρδειές τσέπες.

Λύσεις υπάρχουν. Δεν ξέρουν, δεν θέλουν, δεν μπορούν. Μυρίζει εκλογές. Θα αντέξει ο επόμενος; Δεν το βλέπω.

Πηγή:  zcode-gr