Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 1820 - Όταν το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» σάς τά 'λεγε και σάς τα ξανάλεγε εδώ και χρόνια, κάποιοι νομίζατε ότι σάς κάναμε πλάκα και μάς γράφατε στ' αρχίδια σας. Δεν πειράζει, καλά ξυπνητούρια (τώρα) μαλάκες

Σε μία συγκλονιστική πρόκληση προχώρησε η Τουρκία. Δέσμευσε περιοχές για ασκήσεις με πυρά σε Θερμαϊκό, Ευβοϊκό και Πατραϊκό κόλπο, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου και μάλιστα επί μονίμου βάσεως. Τέτοια αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι πρωτοφανής και ζητείται άμεση απάντηση από ελληνικής πλευράς, καθ’ ότι η Άγκυρα απειλεί και με την έξοδο του «Πίρι Ρέις» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου για έρευνες σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Πριν κοπάσει ο θόρυβος από την...

Η συνέχεια  εδώ

Η λέξη σβαρνούτ είναι ρωσική και έχει συνδεθεί με την νεότερη ελληνική ιστορία. Είναι η λέξη με την οποία φέρεται να απέσυρε εξ ολοκλήρου τη στήριξή του στο αντάρτικο του ΔΣΕ/ΚΚΕ ο Στάλιν, όταν την εκστόμισε στις 10 Φεβρουαρίου του 1948, δίνοντας στην ουσία την εντολή να τελειώσει η ένοπλη ανταρσία, αφού «σβαρνούτ» σημαίνει αναδιπλώστε το χαλί!