Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γιατί 6 στις 10 Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται και δεν κάνουν σεξ;

Έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας, δείχνει ότι οι Ελληνίδες αν και βρίσκονται δίπλα σε φλογερούς εραστές, δεν είναι και τόσο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή. Μάλιστα 7 στις 10 προτιμούν να είναι μόνες τους παρά με κάποιον σύντροφο.
Βέβαια η αποξένωση αυτή δεν έχει μόνο θύματα, τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες, που καταγράφουν τα ίδια ποσοστά μοναξιάς. Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος και Πρόεδρος της ΕΜΑΣ, «πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα, σημείο των καιρών μας, που έχει να κάνει με την ανωριμότητα, ή και την αδυναμία των δυο φύλλων να επικοινωνήσουν μεταξύ τους».
Η έρευνα λοιπό0ν έδειξε ότι 7 στις 10 Ελληνίδες από τα 24 μέχρι τα 35 τους, έχουν περιστασιακή και όχι μόνιμη σεξουαλική ζωή. Το 60% μάλιστα από το δείγμα της έρευνας, δήλωσε ότι προκειμένου να ικανοποιηθεί σεξουαλικά, επειδή είναι μόνες τους, καταφεύγει σε άλλους τρόπους (αυτοικανοποίηση). Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και το 23% των γυναικών που ερωτήθηκαν και το οποίο έχει να κάνει σεξ από 6 μήνες μέχρι και ένα χρόνο. Ενώ το 18%, μπορεί να έχει φτάσει και τα 2 έτη δίχως να ξαπλώσει στο κρεβάτι με κάποιον σύντροφο.
Ίσως έτσι να εξηγείται το γεγονός ότι μια στις τρεις γυναίκες δηλώνει πως δεν έχει μόνιμο ερωτικό σύντροφο και προκειμένου να βρει την ικανοποίηση δηλώνει ότι δεν είναι μονογαμική.
Πέρα από τους αριθμούς όμως είναι γεγονός ότι η άσχημη περίοδος που διανύουμε έχει ισοπεδώσει και καταστρέψει την καλή ψυχολογία και δίχως καλή ψυχολογική κατάσταση, το σεξ γίνεται όλο και δυσκολότερο.


  • orestis
    apisteyto kai omos alithino
  • Ντάφης
    Γιατί 6 στις 10 Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται και δεν κάνουν σεξ;
    Γιατι ειναι μαλακισμενες…
  • Jimakos
    Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον Ελληνικό πληθυσμό και ο λόγος είναι απλός.
    Οι νέοι άνθρωποι βομβαρδίζονται από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου με συγκεκριμένα σωματικά πρότυπα αλλά και συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά.
    Έτσι λοιπόν ένας βαθιά συντηρητικός λαός προερχόμενος από τις κλειστές κοινωνίες των χωριών , με το σεξ να είναι άλλοτε όμορφα καρυκευμένο με τους παραδοσιακούς χορούς , τα ήθη και τα έθιμα του γάμου , και άλλοτε να είναι δυσβάσταχτα κεκαλυμμένο από το ¨μάτι» της γειτονιάς , εκτίθεται (ο λαός) ξαφνικά σε μία χυδαία και ύπουλη μορφή σεξουαλικότητας που ούτε λίγο ούτε πολύ πετάει στα σκουπίδια κάθε τρυφερή πτυχή της πράξης , το αποσυνδέει από κάθε άλλη κοινωνική δραστηριότητα και του αφαιρεί την έννοια της συντροφικότητας.
    Το σεξ λοιπόν , μέσω των ταινιών και περιοδικών , φεύγει σταδιακά από έναν μεγάλο κύκλο συνδεδεμένων εννοιών και περιορίζεται μόνο στην έλξη που δημιουργούν τα σωματικά χαρακτηριστικά . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπερτονίζονται τα σωματικά χαρακτηριστικά και να αποτελούν κριτήριο αλλά και προϋπόθεση για να προσπαθήσουν δύο άνθρωποι να συνευρεθούν.
    Ας πιάσουμε λοιπόν το τέμπο της εποχής , ας γίνουμε αναγκαία χυδαίοι και ειλικρινείς. Τόσο οι άντρες όσο για οι γυναίκες είναι τσοντόπλητκοι. Πρίν καλά καλά μάθουν το σώμα τους , πριν καλά καλά νιώσουν την ανάγκη να έρθουν σε επαφή με το άλλο φύλο , έχουν ήδη εκτεθεί στο πορνό.Το πορνό έχει δύο τρόπους που επιδρά , ο ένας είναι οι γνωστές ταινίες και ο δεύτερος είναι η εκπορνευμένη τηλεόραση στο σύνολό της , μία τηλεόραση γεμάτη σεξουαλικά υπονοούμενα για «προικισμένους» και «τυχερές» που ξεκινάνε από το πρωί στα κανάλια και τελειώνουν το βράδυ.
    Έτσι λοιπόν τα παιδιά μαθαίνουν από την εφηβεία να συνδέουν το καλύτερο σεξ με την σωματική ανωτερότητα.Σε κάθε παρέα νεαρών δεν ακούς τίποτα άλλο από μετρήσεις και συγκρίσεις.Ακόμα και αν οι νέοι βρουν την λογική να σκεφτούν ένας υγιής άνθρωπος δεν θα έπρεπε να έχει κανένα ενδοιασμό για το μέγεθος ή της καμπύλες του , έρχεται ύπουλα η Μπακοδήμου για παράδειγμα , όμορφη , ώριμη , μητέρα , μετρημένη , έξυπνη να σου πει «ααα κύριε Ασκητή ωραία αυτά που λές αλλά αν σου τύχει ένα προικισμένο πέος , κάνεις ένα ταξιδάκι στην στρατόσφαιρα….¨»
    Το αποτέλεσμα σε ατομικό επίπεδο είναι , κάνεις δεν κάνεις σεξ να νιώθεις άβολα και μειονεκτικά.
    Οι κοπέλες νιώθουν άσχημα για το σώμα τους , νιώθουν άσχημα για τα σώματα των ανδρών που ξεγυμνώνονται μπροστά τους , νιώθουν ανεπαρκή τα πέη αφού στην καλύτερη περίπτωση έχουν το μισό μέγεθος από αυτά που βλέπουν στις οθόνες,
    Οι άνδρες ομοίως , ακόμα και έχουν όρεξη και ορμές , αρκεί μια κουβέντα για το μέγεθος για να νιώσουν αμηχανία , επίσης ατέλειες στις γυναικείες καμπύλες δεν περνάνε απαραίτητες από το αυστηρό ανδρικό τζοντόπληκτο μάτι.
    Οι νέοι και οι νέες , έχουν υπέρμετρες απαιτήσεις , κυρίως στο σεξ , αλλά ταυτόχρονα και σε πολλά άλλα επίπεδα.Μια κοπελίτσα , αθώα ερωτεύεται για πρώτη φορά , δεν αργεί να έρθει η ώρα που όλη η παρέα της θα την δηλητηριάσει με εκατοστά και χρόνους στύσης που ξεπερνάνε κάθε φαντασία , θα την κάνουν να αισθάνεται μειονεκτικά για τον εαυτό της και για τον σύντροφό της.Το ίδιο και ένα αγόρι θα παρατήσει μια κοπελίτσα τόσο λόγο ψεγαδιών της όσο και λόγο δικής του ανασφάλειας αφού νιώθει ότι σύντομα θα απορριφθεί ως μη προικισμένος.
    Έτσι λοιπόν δημιουργείται μια νέα γενιά ανθρώπων.Πρόκειται για ανθρώπους που καταλήγουν νωρίς στην ζωή τους να αισθάνονται ότι υπολείπονταν , ότι μειονεκτούν , ότι όποιος τους διαλέξει θα έχει και αυτός κάποιο πρόβλημα , κάποια εκατοστά λιγότερα.Μπαίνουν λοιπόν στην λογική ότι είναι αξιοπρεπές να αποσυρθούν …
    Δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνει….δεν ξέρουμε πότε θα αποφασίσει η κοινωνία να μιλήσει ανοιχτά στους νέους για το σεξ. Δεν ξέρουμε αν ποτέ ένας Γιατρός ή ένα δημόσιο καλαίσθητο επιτυχημένο πρόσωπο θα πεί το αυτονόητο…
    Ότι δηλαδή το σεξ των κοινών ανθρώπων δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στις ταινίες «ΛΌΓΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΏΝ ΔΙΑΦΟΡΏΝ» και μάλιστα αν έχει σαν βάση το συναισθηματικό υπόβαθρο τότε είναι πολύ πιο έντονο από ότι νιώθει ένας «προικισμένος» και μια «τυχερή» . Ναι το σεξ στα κοινά μήκη και πλάτη έχει δυσκολία , δυσκολία στην διείσδυση δυσκολία στις κινήσεις , δυσκολία στην διάρκεια.
    Μέχρι τότε θα βλέπουμε ανθρώπους να κοιτάνε τα ταίρια τους από μακρυά και επιφυλακτικά , θα βλέπουμε όμορφα γονίδια να μένουν χωρίς απογόνους , θα βλέπουμε γυναίκες μόνες άνδρες μόνους , πορνοκουλτούρα , αγαμία , μοναξιά και απόσταση.



    • Δημητρης
      κουράστηκα μόνο που το βλέπω το σχόλιο σου!
      • Jimakos
        Κατανοητό….

Πηγή: arouraios