Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Όλως τυχαίως, δηλαδή... εντελώς συμπτωματικώς, γύρω από τα νησιά που διεκδικούν οι Τουρκαλάδες, βρίσκονται κοιτάσματα φυσικού αερίου, πετρελαίου, κόκκινου υδραργύρου, οσμίου, κτλ, κτλ, κτλ... Ο Alexis / Axel Παττακός Τσίπρας Texas από την άλλη, ασχολείται με τη... «συμφωνία ΜΠΑΡΟΥΧ - άκη», με τον Παυλόπουλο, με τον Σα(χλα)μαρά, με την Κεντρική Επιτροπή του, με την ΕΡΤ, με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με την Αμυγδαλέζα και κάτι τέτοια

Γέλιο μου προκαλούν τα περί δήθεν ηρωισμού της Ελλάδας να εκδιώξει το κακό Ιταλικό κρατικό ωκεανογραφικό πλοίο που έκανε έρευνα για υδρογονάθρακες κάτω απο τη Κρήτη σε διεθνή ύδατα με “άδεια” της Τουρκίας, που ξαφνικά θέλει 16 νησιά όσα και τα F16 που συνόδευαν τον Τούρκο Αρχηγό Αεροπορίας στις φιγούρες του πάνω απο το Αιγαίο.
Σε διεθνή ύδατα κανένας δεν χρειάζεται άδεια για να κάνει έρευνα. Το μόνο που κρατάει τη Τουρκία να μη κάνει έρευνες στο Αιγαίο είναι το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που παρέδωσε εθνική κυριαρχία. Η Τουρκία όσο η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της, νόμιμα μπορεί να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Σαλαμίνα και οπουδήποτε αλλού θέλει, αρκεί να είναι έξω απο τα 6 νμ που είναι τα Εθνικά ύδατα της Ελλάδας.
Το Ιταλικό πλοίο αφού έκανε τις έρευνες του...

Η συνέχεια  εδώ