Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

(Ανθ-) Ελληνική Δημοκρατία: Iνστιτούτο «Μωχάμετ Άλι» εδρεύει στην Καβάλα !!!


Νομίζω ότι και οι πλέον αμόρφωτοι γνωρίζουν τον Ιμπραήμ που παρα λίγο να αποτελειώσει την Ελληνική Επανάσταση κλικ ΕΔΩ. Τον πάλεψε λεβέντικα ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι.
Αυτό το άθλιο ισλαμικό σκουπίδι είχε σταλεί απο τον πατέρα του, Μωχάμετ Αλι, τον Αλβανό πασά της Αιγύπτου, να γενοκτονήσει τους έλληνες στον Μωριά και μάλιστα στόχευε να αντικαταστήσει τους έλληνες με μαμελούκους και είχε φέρει και δυο καραβιές απο δαύτους….
Θυμάστε όλοι την σκηνή απο την ταινία....

Η συνέχεια εδώ

Σπίτι Μεχμέτ Αλή – Ανδριάντας – Φάρος

Στη πλατεία του Μεχμέτ Αλή, που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Καβάλας, πάνω στη χερσόνησο της Παναγίας, υπάρχει το κονάκι του Μεχμέτ Αλή και το άγαλμά του. Η πλατεία διαμορφώθηκε το 1931 – 1934, όταν έγιναν οι εργασίες στη διάνοιξη της οδού Ζαλόγγου, σημερινής Θεοδώρου Πουλίδου, προκειμένου να περαστεί το άγαλμα το οποίο δώρισαν οι Έλληνες της Αιγύπτου στην πόλη της Καβάλας. Το άγαλμα είναι έργο του διάσημου γλύπτη Κωνσταντίνου Δημητριάδη. Φιλοτεχνήθηκε στο Παρίσι κι απεικονίζει το στρατηλάτη και θεμελιωτή της αιγυπτιακής δυναστείας Μεχμέτ Αλή (γεννημένο στην Καβάλα το 1769 και θανόντα στην Αίγυπτο το 1849). Στο άγαλμα το οποίο βρίσκεται στην Καβάλα ο Μεχμέτ Αλή απεικονίζεται με το σπαθί στη θήκη αφού σύμφωνα με την παράδοση ο προαναφερθείς επιστρέφει για να ξεκουραστεί. Παρόμοιο άγαλμα υπάρχει και στην Αίγυπτο στο οποίο ο Μεχμέτ Αλή απεικονίζεται πάλι ως έφιππος αλλά κρατώντας το σπαθί ψηλά σε μορφή δόξας. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν στις 6 Δεκεμβρίου 1949, από τον πρίγκιπα Αμρ Ιμπραχίμ της Αιγύπτου. Στην πλατεία επίσης βρίσκεται το...

Η συνέχεια  εδώ