Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Video - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Είσαι (νεο...)Έλληνας; Είσαι άνεργος; ... Ψωμολυσσάς; E, o Δήμος Πειραιώς, χορηγεί ΑΔΕΙΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΟΥ σε εισβολείς εποίκους - λαθρομετανάστες. Κατά προτίμηση δε, μουσουλμάνους...



Από e-mail:


Θα έρθουν «άλλοι»... Θα παριστάνουν εκείνοι τους... «Έλληνες».
Οι απόγονοι τού Σαρπηδόνος..."Διηνέκης"

http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_25.html 
ΜΈΤΡΗΣΕ ΆΣΧΗΜΑ!!!
-----------------------------
Η Κηδεία του Σαρπηδόνος
K.Π. Kαβάφης.(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)
Kαι κατά εκεί τον πλούσιο τόπο, την Λυκία
τούτοι οδοιπόρησαν οι δυο αδελφοί
Ύπνος και Θάνατος, κι όταν πια έφθασαν
στην πόρτα του βασιλικού σπιτιού
παρέδοσαν το δοξασμένο σώμα,
και γύρισαν στες άλλες τους φροντίδες και δουλειές.
http://www.kavafis.gr/lections/readings/souliotis_83.mp3
------------------------------
--
      Ο θάνατος του Σαρπηδόνα, Ύπνος , Θάνατος, Ερμής.

Τελευταία δεκαετία του 6ου π.Χ. αιώνα. Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης.

Ο Ευφρόνιος αποτύπωσε πάνω σε έναν αμφορέα, τη σκηνή του θανάτου του Σαρπηδόνα – αδελφού του Μίνωα και του Ραδάμανθυ.
Η παράσταση δείχνει τον Θάνατο ως άνθρωπο μαζί με τον αδελφό του τον Ύπνο, να κρατούν τον ημίθεο, ο πρώτος από την πλάτη και ο δεύτερος από τα πόδια.

Οι δύο αυτοί αδελφοί, ο Ύπνος και ο Θάνατος, αναπαραστάθηκαν επίσης στη λάρνακα του Κυψέλου, με τη Νύχτα να παρουσιάζεται με χαρακτηριστικά γυναίκας κρατώντας στα χέρια της δύο παιδιά: το ένα άσπρο, που συμβολίζει τον Θάνατο, να το κρατά με το δεξί της χέρι, ενώ το άλλο μαύρο, που συμβολίζει τον Ύπνο, να το κρατά με το αριστερό της χέρι. (Παυσανίας V, 18, 1). Ο Όμηρος στην Ιλιάδα ΙΙ 671, παρουσιάζει τον Σαρπηδόνα να πέφτει μπροστά στα τείχη της Τροίας, ενώ τα δύο δίδυμα αδέλφια, ο Ύπνος και ο Θάνατος, έτρεξαν κοντά του....
-----------------
Σχετικό
Η Νύχτα της Γεσθημανής Ματθαίος 26, 36-46.
...«Ούτως ουκ ισχύσατε μίαν ώραν γρηγορήσαι μετ’ εμού;». Δεν είναι μόνο οι μαθητές που κοιμούνται, ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι βυθισμένη στον ύπνο, και δεν υπάρχει κανένας Προφήτης για να την αφυπνίσει. Γι’ αυτό και ο Χριστός αγωνιά μέσα στον καθένα μας. Κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αντέξει το μέγεθος της αγωνίας και της μοναξιάς του.  «Γρηγορείτε και προσεύχεσθε, ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν. Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής». ΄

Εξω από την προσευχή και την εγρήγορση το κάθε βήμα είναι αβέβαιο, η κάθε στιγμή ανασφαλής. Η προσευχή, πέρα απ’ όλα τα φωνήματα, πέραν των φθόγγων, είναι στις πτυχές μιας σιγής που δεν γνωρίζουν μεταξύ τους οι άνθρωποι. Είναι η βαθιά εκείνη αναπνοή όπου περιέχεται η έσχατη επιθυμία του ανθρώπου να ενωθεί με τον Θεό Λόγο. Είναι το «γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου» (Λουκ. 1, 38).

«Και γενόμενος εν αγωνία εκτενέστερον προσηύχετο. Εγένετο δε ο ιδρώς αυτού ωσεί θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες επί την γην» (Λουκ. 22,44). Από πού ξεκινά η ανείπωτη αγωνία Του; Είναι ωσάν όλο το κακό που κυβερνά τον κόσμο να  ξεσπά επάνω Του. Οι κολαφισμοί, τα ραπίσματα, οι εμπτυσμοί, το αγκάθινο στεφάνι και το φραγγέλιο, η σταύρωση, το όξος και η χολή στα χείλη, ο πνιγμός της αναπνοής, το τάνυσμα του σώματος, η αφόρητη δίψα, το άλγος όλων των μελών. Είναι ο Χριστός στην πιο ανθρώπινη στιγμή του, όπου το μέγεθος της ανθρωπότητάς του το μετρά η ίδια η αγωνία του. Ο Ιησούς εκείνη την ώρα δεν αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα, αλλά είναι η ανθρωπότητα. Η γεύση της οδύνης του Χριστού στη Γεθσημανή, που περιλαμβάνει την οδύνη όλης της ανθρωπότητας, διαρρηγνύει τα όρια της ατομικότητας.

υγ.
Διατύπωση του Γκαίτε, «...Πώς ημείς δυνάμεθα να επιτρέψωμεν συμμετοχήν των εβραίων εις τον πολιτισμόν μας του οποίου την πηγήν και την προέλευσιν αρνούνται;»

--------------------
υγ2. η διαπραγμάτευση φαντάζομαι προχωράει........από την Σκύλα στην Χάρυβδη... καλά πάμε.

υγ3. είδα τα τουριστικά νέα.... άνθρωπος μου στην Λέσβο έκανε αναφορά για 1800 κομματια και είπε οτι μετά απο το tour στην Ομόνοια θα τους εναποθέσουν στήν πλατεία Βικτωρίας...τούς είδε και καλοταϊσμένους...ωραία φώτο έβαλες selfie και έτσι!!! 

;-]

ΝΤΕΝ ΓΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ...