Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Μία ερώτηση που δεν έκανε κανένας μαλάκας...


Η Σία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στην Αθήνα στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, όπου πήρε δύο τίτλους. Ένα DULCO (Πτυχίο) στην Τουρκική γλώσσα και πολιτισμό, από το INALCO (Institut Nationaldes Langues Orientales) και ένα D.E.A. Histoireetcivilisations, με τον βαθμό trèsbien, από την EcolePratique, IVèmesection, Paris-I. Εκπόνησε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και στη συνέχεια του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», διδακτορική διατριβή στην Ιστορία, την οποία υποστήριξε στην Ecoledes Hautes Etudesen Sciences Sociales (EHESS).
Από το 1995 μέχρι το 2004 εργάστηκε, στις βαθμίδες λέκτορα και επίκουρου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Τουρκικών Σπουδών). Δίδαξε, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, στο New York University (2000), στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2008-2009) και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS, 2011). Από το 1998 μέχρι το 2000 ήταν μέλος της...

Η συνέχεια  εδώ


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959.
Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι.
Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά.
Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ.
Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.
Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ... «1.000.000 ΕΥΡΩ»:

Τι κάνει μία γυναίκα από την Ελλάδα, στα 22 της, να πάη στο Παρίσι το 1981 και να σπουδάση... ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ... ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; 
Προσέξτε: Για το 1981 μιλάμε. Για μία γυναίκα σε ηλικία 22 ετών. Ποιος την καθοδήγησε; Γιατί; Τι γνώριζε αυτός που την καθοδήγησε το 1981;
Το παιχνίδι ήταν στημένο, από πολύ παλιά μαλάκες μου...

Διηνέκης