Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μάλιστα... Πάααλι οι Ρώσοι... φταίνε ! Business Insider: "Αυτοί είναι που θα αρπάξουν τις χλιδάτες βίλες στην Ελλάδα". Μήπως προτιμάτε Σαουδάραβες και Καταριανούς ή Εβραίους και Τούρκους καλύτερα; Τι ρωτάω τώρα, ε;


Με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα να τραβά την κατιούσα, ξένοι αγοραστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στα πολυτελή ακίνητα.
Το Business Insider, θέλοντας να παρουσιάσει με ακρίβεια τι ακριβώς συνέβη περιγράφει την κατάσταση στην πώληση πολυτελών ακινήτων και δίνοντας μια ιδέα της κλίμακας των πωλήσεων αναφέρει ένα μεσιτικό γραφείο, το οποίο πουλάει ακίνητο σε πακέτο, με δύο βίλες στην Κέρκυρα, ιδιωτική παραλία και όλα μαζί για περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Bild, ο αριθμός των πολυτελών ελληνικών βιλλών που αγοράζονται από τους Ρώσους έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό συμβαίνει εν μέρει για δύο λόγους: λόγω της δικής τους νομισματικής κρίσης στη Ρωσία, οι πλούσιοι ψάχνουν να επενδύσουν τα χρήματά τους αλλά και δεδομένου ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα έχουν μειωθεί περίπου 50% από το 2009, γράφει η Bild.
«Αν μια βίλα στη Σύρο κόστιζε 1,6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, τώρα πωλείται στις 800 χιλ.», τονίζει η Ιζαμπέλ Ραζή, ιδρυτής του IRM του Aegean Estate .
Η δυνατή σχέση μεταξύ Ρώσων αγοραστών και των ελληνικών γραφείων εκμετάλλευσης κατοικιών αντανακλάται στις σχέσεις μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων τους.

Πηγή: defencenet