Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κάτι χρονάκια τα γράφει το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως» (ε, τώρα, τα ανακαλύπτουν και άλλοι) - Διαμελισμός ΚΑΙ Ελλάδος ΚΑΙ Τουρκίας: Θα πρέπει πρώτα τα δύο κράτη να διαμελισθουν και - κατόπιν μόνον - κάποια κομμάτια τους να ομοσπονδοποιηθούν...

Οι τιμές πετρελαίου και αερίου διεθνώς έχουν  πέσει απόρροια της πολιτικής ΗΠΑ- σουνιτών Αράβων να πλήξουν την Ρωσία.
Όμως πλησιάζει ο καιρός που τα υπάρχοντα κοιτάσματα σε Σαουδική Αραβία και αλλού θα στεγνώσουν.Ήδη οι σαουδάραβες έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι μέχρι το 2030 θα εγκαταλείψουν το πετρέλαιο ως πηγή ενέργεια στην χώρα τους και θα το αντικαταστησουν με ηλιακή ενέργεια.
Σιγά σιγά έρχεται η ώρα για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.
Όμως θα ήταν ανόητο για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τις ΗΠΑ να αρχίσουν τις εξορύξεις σε μια θάλασσα η οποία ανήκει σε δύο κυρίαρχα κράτη,Ελλάδα και Τουρκία.
Το σχέδιο είναι ότι μετά την πόλωση των τελευταίων 4 δεκαετιών θα επέλθει η με το ζόρι, η εξαναγκασμένη συμφιλίωση η οποία θα οδηγήσει σε συνομοσπονδία. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ομόσπονδη υπερδύναμη θα πρέπει πρώτα τα δύο κράτη να διαμελισθουν και κατόπιν μόνο κομμάτια τους να ομοσπονδοποιηθούν.

Περισσότερα,  εδώ