Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σ. Λαβρώφ: «Η Ρωσία, θα υπερασπισθή την Ορθοδοξία, όσο κι αν αυτό ενοχλή τη Δύση»

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στις παραδοσιακές πνευματικές αξίες της που πηγάζουν από την Ορθοδοξία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και απέδωσε μάλιστα στο γεγονός αυτό τις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της και οι επιλογές της στη Δύση, υπονοώντας την παρέμβαση της Μόσχας στη Συρία για να βάλει τέλος στη δράση των τζιχαντιστών κατά των χριστιανών, κάτι που δεν αρέσει στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες.
«Προς έκπληξή μας, βλέπουμε ότι είχε επιβληθεί η άποψη ότι η Σοβιετική Ένωση με την κομμουνιστική θεωρία της, ήταν, τελικά, πιο κοντά στο σύστημα ιδεών της Δύσης, ενώ η νέα Ρωσία που επιστρέφει βαθμηδόν στις παραδοσιακές αξίες της, που είναι ριζωμένες στην Ορθοδοξία, γίνεται ολοένα και πιο ακατανόητη και απόμακρη», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνάντηση που είχε με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στη Μόσχα σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ συνέχισε λέγοντας πώς τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η αντίφαση μεταξύ του στόχου και της επιθυμίας να ενισχυθεί η ποικιλομορφία και η φιλοδοξία των ΗΠΑ και η ιστορική Δύση να διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση μεταξύ της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας του σύγχρονου κόσμου, καθώς προσπαθεί να επιβάλει τις δυτικές αξίες.
«Αυτές (οι δυτικές αξίες)», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας «ολοένα απομακρύνονται από τις δικές μας χριστιανικές ρίζες και είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε θρησκευτικά συναισθήματα λαών άλλων θρησκειών. Εμείς θα υπερασπιστούμε την Ορθοδοξία».
Με τη δήλωση του ο κ. Λαβρόφ στέλνει ένα μήνυμα κατά της παγκοσμιοποίησης που θέλει να επιβάλει η Δύση προκειμένου να επιτυγχάνει τους στόχους της. Μην ξεχνάμε πώς η Μόσχα έχει κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ για πυροδότηση πολιτισμικού και πολιτιστικού πολέμου στη Συρία, ενισχύοντας τους τζιχαντιστές κατά των χριστιανικών πληθυσμών.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται είτε Ρώσοι πιλότοι να φέρουν μαζί τους στο κοκπιτ των αεροσκαφών εικόνες της Παναγίας και του Χριστού ή Ιερείς να ευλογούν στρατεύματα και οπλικά συστήματα.
Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών συνδέονται και με όσα γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Πώς; Με την εισβολή των λαθρομεταναστών, ανάμεσα στους οποίους, όπως έχει αποδειχθεί μετακινούνται τζιχαντιστές. Το ότι τα τελευταία χρόνια δε η Δύση κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα και αφήνει την Τουρκία να στέλνει καραβιές προσφύγων και λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά στόχο έχει να πληγεί ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία από αλλόθρησκα παράσιτα που κάποια στιγμή θα υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια.
Είναι δε εκπληκτικό το γεγονός που όταν η Ρωσία κάνει τέτοια στροφή, όπως την περιέγραψε ο κ. Λαβρόφ με επιστροφή “στις παραδοσιακές αξίες που είναι ριζωμένες στην Ορθοδοξία”, η Ελλάδα στρέφεται στη Δύση και σε πολλές περιπτώσεις έρχεται σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Μην ξεχνάμε την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουκρανία και τις αντιρωσικές του δηλώσεις όταν η Μόσχα προστάτευε τους ορθόδοξους πληθυσμούς στη νοτιοανατολική Ουκρανία από τους νεοναζί του Κιέβου. Και δεν είναι μόνο αυτές.
Ακόμη και η σημερινή κυβέρνηση παρά την πρόθεση της Ρωσίας να βοηθήσει στην οικονομική κρίση προσφέροντας οικονομική βοήθεια και ενώ το θέμα ήταν προς συζήτηση, όπως και η ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τελικώς να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο με τους δανειστές της Δύσης που προωθούν την “παγκοσμιοποιημένη” φτώχεια και εξαθλίωση.

Πηγή: defencenet