Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Άσε ρε Τσαβούσογλου, «δεν τό 'χης»: [ὓβρις → ἂτη → νέμεσις → τίσις] αγορίνα...

Είσαι και πολύ μικρός...
Σε μία δήλωση που θα μπορούσε να είναι και χιουμοριστική ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι "Η Τουρκία μπορεί να καταλάβει την Ρωσία εντός επτά ημερών"!

Τουλάχιστον προσέθεσε στην συνέχεια το...

Η συνέχεια εδώ



Μετά τον Ερντογάν, σε βάρεσε η Άτη στο κεφάλι κι εσένα φαίνεται κακομοίρη...


Άτη

Η Άτη ή Άττη ήταν θεά της ελληνικής μυθολογίας, προσωποποίηση της πλάνης. Κατά τον Ησίοδο εμφανίζεται ως θυγατέρα της Έριδος, κατά τον Όμηρο δε θυγατέρα του Διός. Ως θεά της βλάβης και της φθοράς των ανθρώπων έστελνε σε εκείνους συμφορές. Οι Λιταί έρχονταν αργότερα για να θεραπεύσουν ό,τι έστελνε η Άτη. Η Άτη, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ήταν η καταστροφή, ή το 'θεό φθονεί'. Ακολουθούσε την Ύβριν (ή αλαζονεία) και ακολουθείτο από την Νέμεσιν, που ήταν η ΔΙΚΑΙΑ εκδίκησις.

Το μυθολογικό πλαίσιο

Σύμφωνα με την Ιλιάδα, ήταν θυγατέρα του Διός, η Άτη τον παρέσυρε να ορκιστεί τρομερό όρκο, που τον ανάγκασε κατόπιν να επιβάλει στον γιο του τον Ηρακλή να μπει στη δούλεψη του Ευρυσθέα, εκτελώντας τους φοβερούς άθλους που εκείνος του ζητούσε. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτή ήταν και η αρχή των κακών για τους ανθρώπους. Όταν ο Ζευς κατάλαβε το πάθημά του, άρπαξε την Άτη από τα μαλλιά και την έδιωξε από τον Όλυμπο. Έτσι αυτή ήρθε στη γη, προκαλώντας στους ανθρώπους το κακό και την αταξία.