Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Και μεταχειρισμένα Σινούκ θα προμηθευθή ο... Κατακαημμένος

Άκουσα προχθές, σε ένα... τσιπουράδικο στο Μοναστηράκι, ότι το ΥΕΘΑ αποφάσισε την προμήθεια δέκα (10) ελικοπτέρων Chinook (με πιθανότητα αύξησης τού αριθμού τους) από τις ΗΠΑ έναντι 125.840.802 δολλαρίων.

Το επιβεβαίωσα από ενταύθα αμερικανικές πηγές. Αυτή είναι η δεύτερη και τελευταία για εφέτος μεγάλη εξοπλιστική δαπάνη προμήθειας πολεμικού υλικού της χώρας έπειτα από αυτή για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ΠΝ.

Η αγορά αυτή θεωρείται άκρως επιτυχής, τα ελικόπτερα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τον Στρατό, μετά το φιάσκο των NH-90 από τη Γαλλία. Η τιμή απόκτησης είναι συμβολική.

Η προσπάθεια άρχισε από το δίδυμο Μ. Κωσταράκος (Α/ΓΕΕΘΑ) - Κ. Γκίνης (Α/ΓΕΣ), συνεχίστηκε με  Αθ. Τσέλιο και Χρ. Μανωλά (Α/ΓΕΣ) και ολοκληρώθηκε, ύστερα από πολλά τρεχάματα, από τον νυν Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Β. Τελλίδη. Συντονισμός από αόκνους της ΓΔΑΕΕ (Βούρης - Κυριακίδης).

Τα ελικόπτερα είναι σε καλή πτητική κατάσταση, πετούν αυτή τη στιγμή σε μονάδες της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ, δεν είναι γερασμένα και δεν έχουν λάβει μέρος σε επιχειρήσεις.

Αφού λοιπόν η προμήθεια είναι άκρως επιτυχής, γιατί το ΥΕΘΑ δεν την ανακοίνωσε και, αντίθετα, «εποίησε την... νήσσαν»; Φοβήθηκε τις απειλές της κ. Ραχήλ Μακρή, που υβρίζει, χυδαιότατα, αυτούς που την ανέδειξαν, πρωθυπουργό και Καμμένο; Μήπως τους κ. Λαφαζάνη και Ήσυχο; Είναι επικοινωνιακό λάθος.

Σημειώνω ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει ότι πάσα αναγκαία επέμβαση στα ελικόπτερα, όταν παραληφθούν, θα γίνει από μέλη του ΣΕΚΠΥ που έχουν σχετικές εμπειρίες.

------------------------------------------

Τα... δυστυχή NH-90

Το ΥΕΘΑ και συγκεκριμένα ο κ. υπουργός φαίνεται να μην μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ανάγκης ξεκαθαρίσματος της μοιραίας σύμβασης προμήθειας των NH-90 και της αναγκαιότητας αξιοποίησης των ελικοπτέρων, ώστε να καταστούν πτήσιμα, επιχειρησιακώς χρήσιμα.

Είναι απαράδεκτο και οδυνηρό από τα δεκαπέντε ελικόπτερα να ίπτανται μόνο τρία (αν με πληροφορούν καλά). Πρέπει το θέμα να τελειώνει και ας γίνει, παράλληλα, εφόσον το ΥΕΘΑ το επιθυμεί, καταγγελία της σύμβασης και των αντισταθμιστικών της, νομίζω... 

Γιατί δεν βγαίνει ο κ. υπουργός να καταγγείλει δημόσια τους υπευθύνους (ΣημιτοΓιάννους) που απεφάσισαν την προμήθεια των ε/π κυριολεκτικά στο πόδι, με τερατώδεις τιμές και ελληνική συμμετοχή 1,19%; Οι πωλητές, οι Γάλλοι, τη δουλειά τους έκαναν...

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», σελ. 7 (Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015)