Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ρε... «Υδροχόε - ΕΑΜ Β' - πώς σε λένε τέλος πάντων - it doesn't matter anyway», ακόμη δεν κατάλαβες ότι, ο «Ζούγκλας» ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ; Πού ζεις; Μαλάκας είσαι; Εμείς, σ' έχουμε για... «υπερ - ευφυΐα» !!!



Αυτό, το οποίο μας έκανε τρομερή εντύπωση στην παρούσα φάση, είναι η εγκληματικά πρόχειρη παρουσίαση του μοναδικού αυτού επιτεύγματος ...Μια εγκληματική παρουσίαση, στην οποία δυστυχώς πρωταγωνίστησαν και κάποιοι καλεσμένοι "επιστήμονες". Γιατί λέμε δυστυχώς; Γιατί πίεσαν τον εφευρέτη αφόρητα να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, ενώ θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο ...Θα έπρεπε να σεβαστούν το "ανοχύρωτο" της εφεύρεσής του και να τον προστατεύσουν, αποτρέποντάς τον να προχωρεί σε ανώφελες αποκαλύψεις, εξαιτίας τού πάθους και του αυθορμητισμού του ...Να τον προστατεύσουν, γιατί πρώτοι αυτοί θα έπρεπε να γνωρίζουν την οικονομική αξία μιας τόσο μοναδικής επιστημονικής ανακάλυψης.
Όμως, αυτοί έκαναν το αντίθετο. Δεν αρκέστηκαν στα αποτελέσματα της λειτουργίας της εφεύρεσης.. Θέλησαν να μάθουν δημοσίως και τις λεπτομέρειες λειτουργίας της. Γιατί; ...Για το κέρδος τής ενημέρωσης, το οποίο στο επίπεδό τους δεν είναι ανάγκη να γίνει δημοσίως; ...Για να μάθει κάτι επιστημονικό ο απλός άνθρωπος, ο οποίος παρακολουθεί την εκπομπή; Για τον απλό τον άνθρωπο η ενημέρωση που τον αφορά έχει σχέση μόνον με τη χρηστική αξία αυτού του επιστημονικού επιτεύγματος. Οι παραπάνω λεπτομέρειες δεν τον αφορούν καθόλου. Ενώ όμως γι' αυτόν οι αποκαλύψεις μπορεί να μην σημαίνουν τίποτε απολύτως, για τις πολυεθνικές εταιρείες είναι "χρυσάφι". Οι αποκαλύψεις τεχνικών λεπτομερειών γι' αυτές τις εταιρείες - οι οποίες παρακολουθούν όλους τους πιθανούς "ανταγωνιστές" τους - μπορεί να σημαίνουν τα πάντα.
Το "ΜΗΧΑΝΗΜΑ" κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να παρουσιάζεται "σφραγισμένο" σε ένα "περίβλημα", ώστε να μπορεί να κάνει επίδειξη λειτουργίας και ταυτόχρονα να μην αποκαλύπτεται δημοσίως ούτε η διάταξη ούτε η φύση των στοιχείων που το απαρτίζουν ...Να αποκαλύπτεται δημοσίως το αποτέλεσμα της λειτουργίας του, αλλά όχι το ίδιο. Αυτό θα έκαναν όλοι όσοι θα ήθελαν να προστατεύσουν αυτό το ελληνικό επίτευγμα ...Το μοναδικής αξίας αυτό επίτευγμα, το οποίο μπορεί να ανατρέψει τον παγκόσμιο ενεργειακό σχεδιασμό και άρα και την ίδια την πορεία τής ανθρωπότητας. Ένα τέτοιο ΜΗΧΑΝΗΜΑ παραγωγής ενέργειας με τρομερή στρατηγική και εμπορική αξία - σε έναν Πλανήτη, ο οποίος είναι "όμηρος" των "εμπόρων" της ενέργειας - δεν θα έπρεπε καν να "ξεγυμνώνεται" σε τέτοιου είδους εκπομπές ...μέχρι την "κατοχύρωσή" του.
Από εκεί και πέρα όλα τα περί διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά είναι άστοχα και βέβαια επικίνδυνα. Άστοχα, γιατί μπορεί να οδηγήσουν έναν εφευρέτη στη ζημιά. Ο Έντισον έκανε "επίδειξη" της απόρρητης λειτουργίας των μηχανών του και δεν έκανε ανόητες κι επικίνδυνες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Πατέντες κατοχύρωνε - πάνω από 1000 - και δεν μοίραζε δημοσιεύσεις. Ο ίδιος ο Νόμπελ, ο οποίος θέσπισε τα γνωστά ομώνυμα βραβεία, παρήγαγε την εκρηκτική "πατέντα" του με μυστική φόρμουλα και δεν έκανε δημοσίευσή της σε επιστημονικά περιοδικά. Πρώτα έγινε μεγιστάνας, εξαιτίας της "σφραγισμένης" γνώσης και μετά διέθεσε χρήματα για την επιστήμη.
Όμως, εκτός από άστοχη, η δημοσίευση των τεχνικών χαρακτηριστικών τής εφεύρεσης, είναι κι επικίνδυνη ...Επικίνδυνη εθνικά. Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ελάχιστα μέσα για να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, είναι επικίνδυνο να παραδίδει οικειοθελώς το όποιο κεφάλαιο διαθέτει ...Είναι αφελές να προσφέρει δωρεάν τα επιτεύγματά της σε έναν κόσμο, όπου οι έμποροι της γνώσης πουλάνε τα πάντα. Είναι δηλαδή επικίνδυνο να φέρεσαι ΕΛΛΗΝΙΚΑ σε έναν κόσμο, ο οποίος δυστυχώς δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να χαρίζεις τέτοια γνώση σε έναν κόσμο, όπου αυτοί οι οποίοι τον κυβερνάνε δεν σου χαρίζουν ούτε μια συνταγή αναψυκτικού.
Δεν το κάνεις αυτό, όταν όλοι γνωρίζουμε πως αυτοί, οι οποίοι διαχειρίζονται την παγκόσμια γνώση, δεν έχουν απαραίτητα την ίδια φιλοσοφία ζωής με εμάς τους Έλληνες ...Εδώ στα απλά και στα φθηνά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με αυτούς, θα το κάνουμε με μια εφεύρεση αξίας τρισεκατομμυρίων; Εδώ ο άλλος κάθεται, τον ταΐζεις και τον ποτίζεις ως φιλοξενούμενο και μετά πηγαίνει πιο δίπλα και σε αποκαλεί κορόιδο. Μόλις έρθει η σειρά του ν' ανταποδώσει, κάνει το κορόιδο, γιατί είναι μέσα στα "δικαιώματά" του. Στα χέρια τέτοιων ανθρώπων σπρώχνουν τον Ζωγράφο και το επίτευγμά του; ...Στα χέρια αυτών, που για τα κέρδη των εισιτηρίων δέχονται να κρατάνε τα αγάλματα του Παρθενώνα ακόμα κι όταν ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος τους θεωρεί κλέφτες; ...Στα χέρια αυτών, οι οποίοι, για να μην αποζημιώσουν τα θύματα των Ναζί, φέρονται σαν τον τελευταίο "φεσατζή" τής πιάτσας;
...ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε έναν βαρβαρικό κόσμο όπου κυριαρχούν οι Ούννοι και ο οποίοι μισούν την ελληνική νοοτροπία και ως εκ τούτου εκμεταλλεύονται τους Έλληνες, αρχαίους ή σύγχρονους ...Οι Ούννοι, οι οποίοι κυβερνάνε τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία ...Οι απόλυτοι κυρίαρχοι της εποχής του πετρελαίου ...Αυτοί, οι οποίοι διατηρούν όλα τα κράτη και όλους τους λαούς υπό την ενεργειακή τους "ομηρία" ...Αυτοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα σκοτώνουν όποιον απειλεί τα καρτέλ τους ...Οι "διοργανωτές" όλων των "ανθρωποσφαγών" των τελευταίων εκατό χρόνων. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σκοτώθηκαν γι' αυτήν τους την κυριαρχία. Στα δικά τους "επιστημονικά" περιοδικά στέλνουν οι "επιστήμονες" τον Ζωγράφο; Στα περιοδικά εκείνα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τους ίδιους, για να "κλέβουν" τους επιστήμονες όλου του πλανήτη; Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν αυτά τα περιοδικά. Με "καθρεφτάκια" επαίνων και βραβείων κατακλέβουν την παγκόσμια παραγωγή γνώσης. Με αυτά παρακολουθούν την πρόοδο της ανθρωπότητας, την οποία εκμεταλλεύονται.
Ο δημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος.
Όλα αυτά όμως τα εξόχως επικίνδυνα δεν έγιναν μόνα τους. Οι "επιστήμονες" δεν συνάντησαν τον εφευρέτη στα παγκάκια κάποιας πλατείας ...Τον "συνάντησαν" σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο ...Τον συνάντησαν, γιατί κλήθηκαν να τον συναντήσουν ...Κλήθηκαν από τον "οικοδεσπότη" και αυτός δεν είναι άλλος από τον δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο ... Μπορεί να είναι ο μόνος δημοσιογράφος που αυτήν τη στιγμή βοηθά τον εφευρέτη - προς τιμήν του - , αλλά αυτό δεν αποτελεί "άλλοθι" για μια σωρεία λαθών από την πλευρά του. Ένα μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς του - αλλά και των χειρισμών του - είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τόσο για τη σοβαρότητα της εφεύρεσης όσο και για το μέγεθος του εφευρέτη.
Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά και άρα τα ανθρώπινα. Κατ' αρχήν θεωρούμε πως η όλη συμπεριφορά του πολλές φορές εκτροχιάζεται και γίνεται απαξιωτική και ταπεινωτική απέναντι στον μέγα αυτόν επιστήμονα. Ίσως, εξαιτίας τής προηγούμενης συνεργασίας τους - όπου ο δημοσιογράφος ήταν εργοδότης τού επιστήμονα - η συμπεριφορά του ξεπερνά τα "όρια" της οικειότητας και αγγίζει άλλα όρια, στα οποία δεν θέλουμε να αναφερθούμε. Το γεγονός ότι κάποιος γνωρίζει στο προσωπικό επίπεδο κάποιον ΜΕΓΑΛΟ άνδρα, δεν σημαίνει ότι στη δημόσια επαφή τους θα παίζουν "καρπαζιές" μεταξύ τους. Αυτό προφανώς δεν το αντιλαμβάνεται ο Τριανταφυλλόπουλος και του μιλάει δημόσια όπως θα μιλούσε ιδιωτικά πριν από κάποια χρόνια με τον τεχνικό του.
Ο δημοσιογράφος έπρεπε εξ' αρχής να προστατεύσει τον επιστήμονα και αυτό γίνεται με τη διατήρηση των "αποστάσεων". Έπρεπε να ξεχάσει τη μεταξύ τους γνωριμία και να του φερθεί όπως θα φερόταν σε έναν μεγάλο επιστήμονα, τον οποίον δεν γνώριζε ...Πραγματικά μεγάλο επιστήμονα, γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Ζωγράφο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τού κόσμου θα αντιμετωπίζονταν από τους δημοσιογράφους ως ο νέος "Τέσλα" ...Θα αντιμετωπίζονταν με σεβασμό και δέος, όπως θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ένας ζωντανός μικρός "θεός", ο οποίος έχει θέσει τα θεμέλια της "αθανασίας" του
...Ένας μικρός "θεός", ο οποίος είναι "εύθραυστος" και πρέπει να τον "προστατεύσεις", διατηρώντας οικειοθελώς τις "αποστάσεις". Αυτή η "προστασία" είναι απαραίτητη, γιατί άνθρωποι τόσο παθιασμένοι με τον σκοπό που "υπηρετούν" δεν διαθέτουν συνήθως άμυνες ισχυρές και είναι αγαθοί, αυθόρμητοι και αγνοί σαν μικρά παιδιά. Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν διατήρησε τις πρέπουσες "αποστάσεις" από τον εφευρέτη και αυτό θεωρούμε πως είναι απολύτως αρνητικό ...Απολύτως αρνητικό και άδικο, εφόσον θεωρεί μάλιστα πως είναι και φίλος του. Όταν εσύ ο ίδιος ως "οικοδεσπότης" δεν σέβεσαι το τιμώμενο πρόσωπο - που είναι και φίλος σου - , πώς θα το σεβαστούν οι υπόλοιποι "φιλοξενούμενοι"; Όταν ο δημοσιογράφος θα τον αποκαλέσει "Πετράν", πώς ο ανάγωγος "επιστήμονας" δεν θα μιλήσει για "χοντράδες", όταν θα έρθει η σειρά του;
Πέρα όμως από τη συμπεριφορά ως πρόσωπο, ο Τριανταφυλλόπουλος κάνει λάθη και ως δημοσιογράφος.
Ως δημοσιογράφος οφείλει να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ τής θετικής ενημέρωσης και της καταστροφικής αποκάλυψης. Οφείλει να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ενός μοναδικού προϊόντος, το οποίο περικλείει μυστική επιστημονική τεχνογνωσία - και η οποία δεν πρέπει να "αγγίζεται" - , από μια κοινή επιστημονική μελέτη, η οποία δεν κρύβει μυστικά και άρα δεν θίγεται η αξία της από το "ξεψάχνισμά" της. Οφείλει να γνωρίζει, δηλαδή, ως δημοσιογράφος, ότι ένα προϊόν με τεράστια εμπορική αξία πρέπει να προστατεύεται ως "κόρη" οφθαλμού και να μην αποτελεί ύλη εκπαιδευτικού σεμιναρίου ...τουλάχιστον μέχρι τη "διασφάλισή" του μέσω των Πνευματικών Δικαιωμάτων. Όπως δεν θα είχε απαίτηση, αν είχε φιλοξενούμενό του τον ιδιοκτήτη τής Coca-Cola, να του φτιάξει τη "συνταγή" μπροστά σε εξειδικευμένους χημικούς τροφίμων, έτσι δεν πρέπει να οδηγεί και τον Ζωγράφο σε ανώφελη επίδειξη κρίσιμων δεδομένων.
Μια τέτοια συσκευή μπορεί να διαφημίζεται δημοσιογραφικά, αλλά όχι να "ξεγυμνώνεται" επιστημονικά. Ο καλός δημοσιογράφος, δηλαδή, γνωρίζει πόσο εκμηδενίζεται μια αξία, όταν λεηλατείται μια γνώση απροστάτευτη. Από ένα ταχυδακτυλουργικό τρυκ, το οποίο δίνει σε κάποιον ένα μεροκάματο "μάγου", μέχρι τη συνταγή της Coca-Cola, η οποία δίνει στην εταιρεία κέρδη δισεκατομμυρίων, όλα αυτά λειτουργούν με την ίδια λογική. Αν "αποκαλυφθούν", μπορεί να μην χάνουν τη χρηστική τους αξία, αλλά σίγουρα καταστρέφονται ως εκμεταλλεύσιμες μορφές κεφαλαίου για τους ιδιοκτήτες τους.
Δεν προσφέρει δηλαδή κάτι επιπλέον στην ενημέρωση του κοινού ο δημοσιογράφος. Μπορεί να ενημερώνει πολυεθνικές και ανταγωνιστές, αλλά αυτό το "κέρδος" δεν αφορά τον μέσο τηλεθεατή. Δηλαδή, για ποια ενημέρωση ενδιαφέρεται ο Τριανταφυλλόπουλος, όταν φέρνει τον εφευρέτη σε δύσκολη θέση και επιμένει να μετρήσει μια "τιμή", την οποία είναι φανερό ότι ο εφευρέτης δεν θέλει να δώσει; Πώς είναι δυνατόν ένας έμπειρος άνθρωπος της τηλεόρασης και του τύπου να μην καταλαβαίνει τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία απειλούνται εξαιτίας μιας μοναδικής εφεύρεσης; Πρέπει δηλαδή ο εφευρέτης να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα;
Πώς είναι δυνατόν να του ζητάει να του δώσει ένα σκούτερ "φορτωμένο" με όλα του τα μυστικά, για να περιφέρεται δήθεν διαφημιστικά σε ολόκληρη την Αθήνα; ...Επειδή είναι φίλοι; Τολμά ένας δημοσιογράφος ν' αναλάβει αυτό το ρίσκο και τη μέγιστη ευθύνη να περιφέρεται στην Αθήνα με ένα μηχάνημα, το οποίο θα ήθελαν να το αρπάξουν όλα τα μεγάλα κράτη και όλες οι πολυεθνικές τού κόσμου; ...Ένα μηχάνημα, το οποίο μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες αυτού του κόσμου; ...Ένα μηχάνημα αξίας δισεκατομμυρίων; Και αν κάποιοι αρπάξουν το μηχανάκι; Και αν κάποιος από τους συνεργάτες του μπει σε πειρασμό να το "πουλήσει"; Είναι πονηρός και συνομωσιολόγος ο εφευρέτης ο οποίος το αρνείται και είναι "αγαθός" ο δημοσιογράφος που το ζητά;
Με λίγα λόγια ...και για να τελειώνουμε αυτό το θέμα άπαξ:
Πρέπει, όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση να αυτοπεριορίζονται στους ρόλους τους. Τόσο οι "επιστήμονες" όσο και ο δημοσιογράφος. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα, για να τύχει αυτής της προχειρότητας που είδαμε. Έχουμε να κάνουμε με μια "βόμβα" και με αυτές δεν παίζουμε.
...ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΣΧΥ.
Πρέπει να προστατευτεί η εφεύρεση και πρέπει να προστατευτεί ο ίδιος ο εφευρέτης ...Ένας επιστήμονας, ο οποίος αποτελεί υψίστης σημασίας ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του ελληνισμού.

Περισσότερα,  εδώ