Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πολύ σημαντική εξέλιξη - Η Ρωσία ξαναβομβαρδίζει την περιοχή που καταρρίφθηκε το Su-24 - Έτσι 'ξηγιούνται τα Σ Ο Β Α Ρ Α Έθνη ρε !!!

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη παρατηρείται σήμερα, περίπου δέκα μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16.

Από την ημέρα εκείνη τα ρωσικά μαχητικά έπαψαν να βομβαρίζουν την περιοχή Μπαγίρμπουτζακ-Τουρκμένταγι, που κατοικείται από αλεβίτες τουρκομάνους και κατέχεται στρατιωτικά από παρακρατικούς γκρίζους λύκους και τζιχαντιστές και αποτελεί στρατηγικής σημασίας περιοχή για τους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Σήμερα για πρώτη φορά οι Ρώσοι ξαναβομβαρδίζουν την περιοχή, παρέχοντας υποστήριξη στον...


Η συνέχεια εδώ


Πούτιν: Ο Ερντογάν θα μετανιώσει για την κατάρριψη - Δεν θα μείνουμε στις ντομάτες. Πάντα θεωρούσαμε την προδοσία ως τη χειρότερη και την πιο ντροπιαστική πράξη.

 
Ήρωας πασών των Ρωσιών

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν γι' αυτό το ειδεχθές έγκλημα με μερικούς περιορισμούς, τότε είναι βαθύτατα γελασμένοι» προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος
Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας και προσωπικά κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στη ρωσική Δούμα.

Ο Ερντογάν «θα μετανιώσει για ό,τι έγινε» είπε ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην πτώση του ρωσικού Σουκχόι SU24 από την Τουρκία αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι η Μόσχα δεν εμπλακεί σε πολεμική ρητορική με την Άγκυρα.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι θα γλιτώσουν γι' αυτό το ειδεχθές έγκλημα - τη δολοφονία των ανθρώπων μας - με ντομάτες και μερικούς περιορισμούς τότε είναι βαθύτατα γελασμένοι» είπε ο Ρώσος πρόεδρος όπως μεταδίδει το Sputnik.

«Δεν θα δουν μια νευρική, υστερική αντίδραση που είναι επικίνδυνη για εμάς αλλά και για όλο τον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Η βάση των ενεργειών μας είναι πρώτα απ' όλα η υπευθυνότητα απέναντι στη χώρα και το λαό» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία δεν μπορεί ακόμα να καταονήσει γιατί συνέβη η κατάρριψη προσθέτοντας ότι οι συνέπειες για τη δολοφονία των Ρώσων αξιωματικών θα είναι μακροπρόθεσμες.

«Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη βοήθεια προς τους τρομοκράτες. Πάντα θεωρούσαμε την προδοσία ως τη χειρότερη και την πιο ντροπιαστική πράξη. Ας το γνωρίζουν αυτοί στην Τουρκία που πυροβόλησαν πισώπλατα τους πιλότους μας και υποκριτικα προσπάθησαν να δικαιολογηθούν για τους εαυτούς τους και τις πράξεις τους καλύπτοντας τα εγκλήματα των τρομοκρατών» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κάρφωσε, μάλιστα, την τουρκική ηγεσία λέγοντας ότι «ήμασταν προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε πιο ευαίσθητα θέματα. Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν. Προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την ηγετική κλίκα της Τουρκίας με το να τους αφαιρέσει τη λογική τους».

Πρώτο Θέμα

------------------------------------

Γιγαντώνεται το μίσος κατά της τουρκίας

σχόλιο Γ.Θ : Κάθε μέρα που περνάει τα κομμάτια του παζλ κουμπώνουν μεταξύ τους...
Δεν χρειάζεται να είναι διορατικός πλέον κανείς για να καταλάβει τι θα συμβεί όταν οι τούρκοι θα προχωρήσουν ένα βήμα παρά πέρα διαπράττοντας νέα πρόκληση...

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει κατά μέτωπο επίθεση στην Τουρκία,
έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι, οι Τούρκοι πολίτες εξηγούν πώς βιώνουν τα αντίποινα του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian μία 32χρονη από την Τουρκία, η οποία ετοιμαζόταν με ενθουσιασμό να επισκεφθεί την Ρωσία και να θαυμάσει από κοντά τη μαγευτική Αγία Πετρούπολη, ήρθε αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη.
Όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα η Βιλντάν Σετσκινέρ μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μόσχας τέθηκε υπό κράτηση για 16 ώρες, δέχθηκε απειλές και απελάθηκε. «Το έγκλημά της; Είχε τουρκική υπηκοότητα», γράφει η εφημερίδα.
Η 32χρονη που είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια και ζει στη Ρουμανία είχε προγραμματίσει να δώσει ομιλία σε μικρή ομάδα φοιτητών κατά την παραμονή της στη Ρωσία, αλλά πριν προλάβει να βγει από το αεροδρόμιο, την σταμάτησαν στον έλεγχο διαβατηρίων και στη συνέχεια τη μετέφεραν στο χώρο κράτησης.
«Η αστυνομία της είπε ότι δε μπορούσε να μπει στη Ρωσία καθώς δεν είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά της κατέστησαν σαφές ότι ο μόνος λόγος ήταν το τουρκικό διαβατήριό της», γράφει το δημοσίευμα.
«Όταν με πήγαν στη ζώνη διέλευσης του αεροδρομίου, υπήρχαν πολλοί Τούρκοι πολίτες που περίμεναν να απελαθούν. Κάποιοι από αυτοί περίμεναν 48 ώρες. Πολλοί από αυτούς ήταν εργαζόμενοι, που είχαν προσωπικά αντικείμενα στη Μόσχα και δεν ήξεραν πώς θα πήγαιναν να τα πάρουν. Άλλοι, είχαν Ρωσίδες συζύγους ή συντρόφους που σχεδίαζαν να επισκεφθούν», δήλωσε η Σετσκινέρ από το Βουκουρέστι.
Την ίδια ώρα, η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι κάποιοι αστυνομικοί έβριζαν τους Τούρκους πολίτες στα ρωσικά.
«Κάποιος ένστολος, δεν ξέρω από ποια υπηρεσία, θύμωσε μαζί μου και προσποιήθηκε ότι με έφτυσε. Απλώς γέλασα γιατί δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τότε άρχισε να με πλησιάζει επιθετικά, αλλά οι φίλοι του τον σταμάτησαν», συμπλήρωσε η Σετσκινέρ.
Από την άλλη, εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα, δήλωσε ότι δέχθηκε πολλές κλήσεις από Τούρκους πολίτες που διαμαρτύρονται για τους ελέγχους που υποβάλλονται και άλλου είδους γραφειοκρατικά εμπόδια.
Άλλωστε, η πρεσβεία της Τουρκίας στην ρωσική πρωτεύουσα δέχθηκε επίθεση με αυγά, βερνίκι και πέτρες την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας την Άγκυρα να προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία.
Η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές που πυροδοτήθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 έχει επεκταθεί και στην τουρκική μειονότητα που ζει στην Δημοκρατία του Ταταρστάν της ρωσικής ομοσπονδίας.
Όπως εξηγεί ο Guardian, στο Ταταρστάν τουρκικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πάνω από
1,5 δισ. δολάρια και βρίσκονται πίσω από 25% των επενδύσεων στην περιοχή για το 2014.
Ωστόσο, η τουρκική κοινότητα αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα που προκύπτουν από το «ψυχροπολεμικό κλίμα» που επικρατεί ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα.
Βέβαια, όπως επισημαίνει η Ταλίγια Μινούλινα που εκπροσωπεί την τουρκική κοινότητα, υποστηρίζει πως τα μέτρα που έχει λάβει η Ρωσία δεν έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής τις τουρκικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην περιοχή, προβλέποντας ωστόσο ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στο μέλλον.
Εντούτοις, ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, Βλάντιμιρ Μεντίνσκι, έστειλε επιστολή στις κυβερνήσεις του Ταταρστάν και άλλων περιοχών στη χώρα όπου ζουν τουρκικές μειονότητες, καλώντας τους να σταματήσουνε κάθε επαφή με την τουρκική οργάνωση πολιτισμού.
Παράλληλα, την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως θα καλέσει όλους τους Ρώσους φοιτητές που σπουδάζουν σε τουρκικά πανεπιστήμια ή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών. Βέβαια, τόνισε πως δε θα ληφθούν επίσημες κυρώσεις κατά Τούρκων φοιτητών που βρίσκονται στη Ρωσία, αν και όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα υπάρχουν μαρτυρίες απειλών και παρενόχλησης ενάντια σε Τούρκους φοιτητές.
Ο Guardian αναφέρει πως στην ρωσική πόλη Σαράτοφ η αστυνομία διενέργησε έρευνα σε εστία φοιτητών και πραγματοποίησε έλεγχο στα δωμάτια περίπου 20 φοιτητών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.
Οι Τούρκοι φοιτητές ερωτήθηκαν αν χρησιμοποιούν ναρκωτικά, αν τα διαβατήριά τους έχουν ελεγχθεί και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να υπογράψουν σε λευκά έγγραφα.
Την ίδια στιγμή, γκρουπ Τούρκων μαθητών που βρίσκονται στη Ρωσία κλήθηκαν μέσω του τόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook να μην βγαίνουν, εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, να μην πηγαίνουν σε νυχτερινά κέντρα και κινηματογράφο και να εμφανίζονται δημοσίως μόνο σε ομάδα.
Η φοιτητική κοινότητα, μάλιστα, συμβούλευσε τα μέλη της πώς να φερθούν στην περίπτωση η αστυνομία πραγματοποιήσει έλεγχο, τονίζοντας πως πρέπει να δείξουν σεβασμό και να είναι προσεκτικοί, αλλά και χαμογελαστοί, ακόμα και να προσφέρουν ένα φλιτζάνι τσάι στους αστυνομικούς.

tribune