Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΗ; ΘΑ ΤΟΝ ΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ HEARTLAND !

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: TΟ "INACCESSIBLE", ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ. ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΕΛΙΩΣΑΝ...
Ο Μάκιντερ ήταν ο άνθρωπος  που στην σύγχρονη εποχή κατασκεύασε την έννοια της Πλανητικής Νήσου (της Heartland) που ήταν κατά τον ίδιο η Ευρώπη μαζί με την Ασία και την Αφρική, οι οποίες αποτελούσαν συνολικά έναν ενιαίο χώρο.

Η Αγγλοσαξωνική γεωπολιτική σκέψη βασίζεται στο θέμα της ασφάλειας και εφαρμόζει γεωγραφική διαίρεση της υδρογείου. Η Heartland είναι η κεντρική και πιο σημαντική περιοχή της Ευρασίας. Όποιος την κατέχει μπορεί να ελέγξει τον κόσμο. Η θεωρία καταλήγει σε ανάσχεση της Heartland, ώστε να εμποδιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα.

Επομένως σύμφωνα με τον Mackinder για τη σύσταση της απόλυτης παγκόσμιας κυριαρχίας είναι απαραίτητη η κυριαρχία της Ευρασίας όπως και για την κυριαρχία της Ευρασίας απαιτείται η κυριαρχία της ευρασιατικής ενδοχώρας (Heartland), ενώ για την κυριαρχία της ευρασιατικής ενδοχώρας επιβάλλεται η κυριαρχία της Ανατολικής Ευρώπης και γενικότερα η Μέση Ανατολή τοποθετείται στο κέντρο του εσωτερικού δακτύλιου που περικλείει τα εδάφη της Ευρασίας που μένουν εκτός της ενδοχώρας.

Διαβάστε κι εδώ !

Και αυτό γιατί κατά την γνώμη του η δύναμη που κυριαρχεί σε αυτή την περιοχή (τα σύνορα και την έκταση της πρώην ΕΣΣΔ και του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας), αν  προετοιμαστεί μεθοδικά, γίνει ισχυρή και αρχίσει την κάθοδο προς τις «θερμές θάλασσες» της Μεσογείου και του Ινδικού Ωκεανού και τις καταλάβει, θα γίνει τόσο ισχυρή και αν καταφέρει να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την ‘Πλανητική Νήσο’, η οποία είναι και το σημαντικότερο εδαφικά, σε φυσικούς πόρους και πληθυσμό τμήμα της γης και στο τέλος μέσω της χρήσης των πόρων του θα καταφέρει να κυριαρχήσει και νομοτελειακά και σε όλο τον κόσμο.
Ως γνωστόν η δύναμη που κυριαρχεί σε αυτήν την περιοχή εδώ και πολλούς αιώνες είναι η Ρωσία. Αυτή τη δυναμική της Ρωσίας προσπάθησαν σε όλη την διάρκεια της ιστορίας να ανακόψουν οι μεγάλες αγγλοσαξονικές ναυτικές δυνάμεις και οι στεριανές τευτονικές δυνάμεις αντίστοιχα, δημιουργώντας μια ζώνη αποκλεισμού, την επονομαζόμενη και Rimland, η οποία βρίσκεται περιμετρικά γύρω από την χώρα αυτή και προσπαθεί να την περικυκλώσει και να την απομονώσει οριστικά εντός της περιοχής της, μην δίνοντας της το περιθώριο να εξέλθει και να επεκταθεί εκτός αυτής.
Πιο συγκεκριμένα η Heartland περιβάλλεται από έναν Δακτύλιο (Rimland), που ανακόπτει τις προσβάσεις της προς τις ανοικτές θάλασσες. Η Κεντροχώρα μαζί με τον Δακτύλιο αποτελούν τη λεγόμενη «Νήσο του Κόσμου», που συνίσταται από τη μεγαήπειρο της Ευρασίας και την Αφρική. Η «Νήσος του Κόσμου» καταλαμβάνει τα...

H συνέχεια   εδώ