Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δέκα κωλόπαιδα (νεοσύλλεκτοι στην Καλαμάτα) δήλωσαν άθεοι και δεν έδωσαν τον καθιερωμένο θρησκευτικό όρκο για πρώτη φορά. Στρατόπεδο Παπαφλέσσα...

Την αντίθεσή του, στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, διατύπωσε, έμμεσως χθες, ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, κατά την τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων του 9ου Συντάγματος Πεζικού.


Όπως σημειωσε ο κ. Νίκας : «Η παρουσία μου στην σημερινή (χθεσινή) ορκωμοσία, έχει τη σημασία της στήριξης στη διατήρηση της λειτουργίας του στρατοπέδου για τους σκοπούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα συνδέεται με τη μεγάλη ιστορία της Μεσσηνίας στους εθνικούς μας αγώνες.Οι φήμες για την κατάργησή του και τη λειτουργία του ως κέντρου προσφύγων είναι απλά φήμες, οι οποίες εκθέτουν αυτούς, από τους οποίους εκπορεύονται».

Στα χαρακτηριστικά της χθεσινης ορκωμοσίας ωστόσο να αναφέρουμε πως περίπου δέκα νεοσύλλεκτοι δήλωσαν άθεοι και δεν έδωσαν τον καθιερωμένο θρησκευτικό όρκο για πρώτη φορά.
 

Την ημερήσια διαταγή, εκφώνησε ο διοικητής του Συντάγματος, συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ταξίαρχος Ελευθέριος Δελάλης.

www.ert.gr