Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

18 μήνες αναμονή για χειρουργείο !

Τραγικές είναι οι συνθήκες στα νοσοκομεία τής χώρας

«Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ανέρχονται σε 6.000 άτομα και σε νοσηλευτικό προσωπικό σε 20.000»...

Δημήτριος Βαρνάβας
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο τής χώρας. Η αναμονή για ένα ραντεβού στο Ενδοκρινολογικό ή στη ρευματολογική κλινική ξεπερνά το δίμηνο, ενώ για να κλείσει κάποιος ραντεβού με καρδιολόγο πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έναν μήνα.
Η αναμονή για εγχειρήσεις που αφορούν σε χρόνια προβλήματα, π.χ. μία επέμβαση στο ισχίο, υπολογίζεται σε 4 με 6 μήνες, ενώ ακόμη και για ένα κάταγμα που πρέπει να χειρουργηθεί εντός 48 ωρών μπορεί να χρειαστεί μία εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά στις εγχειρήσεις καρδιάς, ο χρόνος αναμονής είναι τουλάχιστον 2,5 μήνες.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ - ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Η αναμονή για ακτινοβολίες φτάνει τους έξι μήνες.

ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»

Η αναμονή για ακτινοβολίες είναι 1,5 μήνας. Προβλήματα και στο ενδοκρινολογικό. Τρίμηνο για ένα ραντεβού.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

3 - 4 μήνες αναμονή στη νευροχειρουργική και πλαστική χειρουργική. Ακόμη και στη γενική χειρουργική, η αναμονή φτάνει τους τρεις μήνες.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Στην οφθαλμολογική κλινική, τα χειρουργεία μπορεί να προγραμματιστούν ακόμη κι έπειτα από 1 με 1,5 χρόνο. Κοντά στους 18 μήνες είναι η αναμονή για τα γυναικολογικά - ογκολογικά χειρουργεία.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Τα οδοντιατρικά προβλήματα των ασθενών που πάνε σήμερα, θα αντιμετωπιστούν κατά τα... τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου !

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Τρεις έως έξι μήνες για οφθαλμίατρο.

Εν τω μεταξύ...

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μόνον ένας οφθαλμίατρος. Η λίστα αναμονής για μια επέμβαση καταρράκτη, φτάνει στο 2017. Επίσης, υπάρχει μόνον ένας ουρολόγος, με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι μεγάλη, ενώ λόγω ελλείψεως δευτέρου ιατρού δεν γίνονται επεμβάσεις προστάτου. Δύο - τρεις μήνες είναι η αναμονή και στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Περισσότεροι από 300 ασθενείς επισκέπτονται καθημερινώς τα εξωτερικά ιατρεία τού νοσοκομείου. Υπάρχει ένας οφθαλμίατρος, που κάνει μόνο δύο εφημερίες. Τις άλλες ημέρες, χειρουργεί στην Αλεξανδρούπολη.
Κάποτε στο ίδιο νοσοκομείο ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού στο ιατρείο μετρήσεως οστικής πυκνότητος, ήταν 125 ημέρες. Εδώ και τρία χρόνια όμως, η αναμονή έχει μηδενιστεί, διότι πολύ απλά, το μηχάνημα βρίσκεται σε... αχρηστία.

Πηγή: Εφημερίδα «Αγορά», σελ. 18 [Σάββατο, 23 Απριλίου 2016]