Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος συμφώνησαν για την κατασκευή γέφυρας στην Ερυθρά Θάλασσα


Να κατασκευάσουν μια γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα τις συνδέει συμφώνησαν την Παρασκευή η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ από το Κάιρο όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.
«Συμφώνησα με τον αδελφό μου, την εξοχότητά του τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να κατασκευάσουμε μια γέφυρα που θα ενώνει τις χώρες μας», είπε ο βασιλιάς σε συνέντευξη Τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά από τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση.


«Αυτό το ιστορικό βήμα που θα συνδέσει τις ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας, είναι μία εξέλιξη που θα αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο ηπείρων σε επίπεδα άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο βασιλιάς.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο arabnews.com, η γέφυρα που θα κατασκευαστεί στην Ερυθρά Θάλασσα θα φέρει το όνομα του βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.
Παρόλο που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ούτε το ακριβές σημείο όπου θα χτιστεί η γέφυρα, ούτε το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί προτάσεις για μια πελώρια κατασκευή μήκους σχεδόν 50 χλμ που θα ενώνει τις περιοχές του Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο με το  Ρας Χαμίντ στη βορειοδυτική Σ. Αραβία.