Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ανέλαβε... «αποστολές» η Μαίη Ζαννή

Η Μαίη Ζαννή είναι αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Στη θέση αυτή ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία. Ανήκει δε και για άλλους λόγους στα ακραιφνή και απολύτως πιστά μητσοτακικά στελέχη.
Σήμερα στην (ηλεκτρονική) έκδοση της Καθημερινής υπάρχει ρεπορτάζ από το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο οποίο πήγε και ο Κώστας Καραμανλής μαζί με τον γιο του Αλέκο. Χαρακτηρίζεται μάλιστα "είδηση" και σημειώνεται μαζί με τη σχετική φωτογραφία η γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γεγονός σχολίασε πριν από λίγη ώρα στο fb η γνωστή δημοσιογράφος Λώρη Κέζα.

H συνέχεια εδώ

----------------

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»...


Οικογενειοκρατία

Οικογενειοκρατία (Αγγλικά: Nepotism, Γαλλικά: Népotisme, Γερμανικά: Vetternwirtschaft, Ιταλικά: Nepotismo) ή Νεποτισμός είναι το φαινόμενο της διαδοχής ή προβαδίσματος ορισμένων ατόμων για την κάλυψη θέσεων, πολλές φορές σημαντικών ή και κρίσιμων, με αποφασιστικό κριτήριο τη βιολογική, τη συγγενική ή τη στενά φιλική σχέση που έχουν με άλλους.

Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη νέπος (nepos, γεν. nepotis) που σημαίνει «ανεψιός» ή «εγγονός».

Παρουσιάζεται ακόμη και ως αποτέλεσμα εκλογικής διαδικασίας και μπορεί να είναι καταφανώς σκόπιμη ή να καλύπτεται κάτω από ιστορικούς, κοινωνικούς ή οικονομικούς περιορισμούς.

Η κατάσταση αυτή που συναντάται συχνά στην Ελλάδα αναπαράγεται και διαιωνίζεται αυτόματα όταν συνδεθεί με τη δύναμη της οικονομικής ή πολιτικής εξουσίας. Είναι τόσο πολύ καλά αφομοιωμένη στην Ελληνική κοινωνία που δεν προκαλεί έκπληξη ή σοκ η δημόσια εμφάνισή της.

Αντίθετα δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρείται αυτονόητη ως φόρος τιμής ή υποχρέωση στον αποβιώσαντα πρόγονο μιας προσωπικότητας η επιλογή του απογόνου του ως το άτομο που θα καλύψει το κενό που προέκυψε.

Συνδέεται με τον κομματισμό, μια οικογενειοκρατία με την ευρεία έννοια, αλλά και τη διαφθορά αφού ενθαρρύνει ανήθικες αν και όχι πάντα παράνομες συναλλαγές.

Στην έντονα περιθωριακή της μορφή σχετίζεται και με τον ρατσισμό και τα φαινόμενα αποκλεισμού ιδιαίτερα όταν λειτουργεί αρνητικά για πρόσωπα στα οποία δεν καταλογίζεται τίποτε άλλο παρά το γεγονός ότι έτυχε να φέρουν ένα συγκεκριμένο όνομα.