Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Είναι... «γατόνι» ο λοβοτομημένος νεο - (ανθ-) «έλληνας» / νεοραγιάς ρεεε !!!

Κάντε ένα «κλικ» κι εδώ...

Νομίζετε ότι η Συρία είναι μια απομακρυσμένη, μια εξωτική χώρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με μας.
Νομίζετε ότι η Συρία ήταν και είναι μια τριτοκοσμική χώρα που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα, ή ακόμα χειρότερα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα του πρώτου κόσμου.
Τα έχετε μπλέξει. Η προπολεμική Συρία παρόλο το απολυταρχικό καθεστώς της ήταν μια χώρα η οποία θύμιζε την Ελλάδα τόσο σε φυσικό τοπίο,όσο κι σε κοινωνία και οικονομία.Οι διαφορές μας δεν αφορούσαν το είδος των χαρακτηριστικών αλλά την ένταση και την ποιότητα αυτών.Για παράδειγμα, η οικονομία της Συρίας είχε ως χαρακτηριστικό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ΄΄κλειστά΄΄ επαγγέλματα.Είχε επίσης ως χαρακτηριστικό την διαπλοκή των οικονομικών και κυβερνητικών παραγόντων άλλα την ίδια στιγμή είχε δυναμισμό και απέδιδε κέρδη, τουλάχιστον για τους αστικούς πληθυσμούς. Είχε μεγάλο ποσοστό φοιτητών και απόφοιτων ΑΕΙ αλλά και γλωσσομάθειας. Οι κάτοικοι των πόλεων που απασχολούνταν στον τομέα των υπηρεσιών διατηρούσαν την επαφή με την επαρχία από όπου και κυρίως κατάγονταν  λόγω αστυφιλίας. Δεν σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Εάν δε προσθέσουμε και τις ολοζώντανες ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες και τα έθιμα τους, τότε πολύ άνετα ένας Έλληνας θα μπορούσε να νοιώσει σαν στο σπίτι του στην Συρία.
Δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του πολέμου το 2011...

Η συνέχεια εδώ