Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πακιστανός (και φυσικά μουσουλμάνος) ο νέος δήμαρχος τού Λονδίνου

Διαβάστε κι εδώ.

Ο Sadiq Khan είναι ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου

Ο Sadiq Khan είναι ο νέος και παράλληλα ο  πρώτος μουσουλμάνος, δήμαρχος της πόλης του Λονδίνου, καθώς επιβλήθηκε του Συντηρητικού υποψηφίου Zac Goldsmith,  με  1.310.143 ψήφους έναντι  994.614, σύμφωνα με το BBC.
Με την νίκη του, ο υποψήφιος των Εργατικών έθεσε τέλος στην οκταετή παρουσία των Torys στην ηγεσία του δήμου του Λονδίνου. Στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων,  ο κ. Khan έκανε αναφορά στην ταπεινή καταγωγή του- είναι γιος οδηγού λεωφορείου από το Πακιστάν- λέγοντας ότι "ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι κάποιος σαν εμένα θα μπορούσε να εκλεγεί δήμαρχος στο Λονδίνο".  Τόνισε ότι θα είναι δήμαρχος "όλων των λονδρέζων", ενώ σχετικά με τα "χτυπήματα" που δέχθηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανος γιατί το Λονδίνο επέλεξε την ελπίδα αντί για τον φόβο.
Συμπλήρωσε ότι "η πολιτική του φόβου δεν είναι ευπρόσδεκτη στην πόλη μας".  Την νίκη του χαιρέτησε ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος με μήνυμα του στο Twitter ανέφερε ότι ανυπομονεί να δουλέψει μαζί του για την δημιουργία ενός Λονδίνου, δίκαιου για όλους.

Πηγή: capital