Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΗΠΑ: Δέκα συμβουλές του Αρχηγού Υπαξιωματικών προς Υπαξιωματικούς



Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Αρχηγός των Υπαξιωματικών του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Αρχιλοχίας Ντανιελ Α. Ντεϊλι, παρείχε κάποιες ακλόνητες οδηγίες προς την “ραχοκοκκαλιά του Στρατού”, το Σώμα Υπαξιωματικών. Στην περίπτωση που δεν τις διαβάσατε, σας τις φέρνουμε εμείς:


Νο 1: Ουρλιάζοντας δεν αδυνατίζεις, αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την σωματική αγωγή.

Εάν κάθε πρωί δεν είσαι έξω στις 06:30 να χαιρετάς την σημαία, αυτομάτως μπορείς να υποθέσεις ότι δεν θα βρίσκονται εκεί και οι στρατιώτες σου. Οι στρατιώτες δεν ενδιαφέρονται αν είσαι ο επικεφαλής. Θέλουν, απλώς, να σε δουν εκεί έξω. Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα. Η σωματική αγωγή ίσως να μην είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα κάνεις εκείνη την ημέρα, αλλά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάνεις κάθε μέρα στον Στρατό των ΗΠΑ.
Με άλλα λόγια, οι πόλεμοι κερδίζονται μεταξύ 06:30 με 09:00.

Νο 2: Σκέψου τι θα πεις πριν το πεις.

Ποτέ δεν μετάνιωσα που είχα τη διάκριση να κρατήσω το στόμα μου κλειστό.
Είσαι Αρχιλοχίας. Ο κόσμος θα σε ακούσει.
Θα πρέπει ασφαλώς, αν έχεις κάτι σημαντικό ή κάτι ενημερωτικό να προσθέσεις στην συζήτηση, τότε πες το. Όμως μην μιλάς μόνο για να σε ακούει ο κόσμος. Για όνομα του Θεού ρεζιλεύεις όλους τους υπόλοιπους Αρχιλοχίες. Κάθισε και άκου και μην μιλάς. Κάποιες φορές ίσως να μάθεις κάτι παραπάνω.

Νο 3: Αν διαπιστώσεις ότι πρέπει να υπενθυμίζεις σε όλους, όλη την ώρα, ότι είσαι ο Αρχιλοχίας και ο ανώτερος, τότε πιθανόν να μην είσαι.

Αυτό είναι αρκετά επεξηγηματικό από μόνο του.

Νο 4: Πρέπει να εργαστείς πολύ σκληρά για να είσαι πιο ενημερωμένος και λιγότερο συγκινησιακός.

Αρχιλοχίες, θα το θέσω με απλά λόγια: Κανείς δεν θέλει έναν ανόητο φωνακλά. Βρείτε τον χρόνο για να κάνετε έρευνα. Μάθετε πως να είστε ενημερωμένοι. Ακούστε τους ανθρώπους και δώστε σε όλους την δική τους στιγμή στη διάρκεια της ημέρας. Όλοι κάνουν λάθη, ακόμη και οι Αρχιλοχίες και εσύ θα κάνεις λιγότερα αν έχεις το χρόνο να είσαι περισσότερο ενημερωμένος.

Νο 5: Αν δεν μπορείς να περνάς ευχάριστα κάθε ημέρα, τότε θα πρέπει να πας στο σπίτι σου.

Είσαι ο ηγέτης φρονήματος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να είσαι φίλος του καθενός, αλλά πρέπει να είσαι θετικός όλη την ώρα. Ο Αρχιλοχίας είναι αυτός που όλοι απευθύνονται όταν κάνει κρύο, ζέστη, βρέχει ή όταν τα πράγματα πάνε κατά διαόλου. Η δουλειά σας είναι να κρατήσετε την ομάδα ενωμένη. Για αυτό τον λόγο είστε εκεί. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, τον πρώτο που θα γυρίσουν όλοι να κοιτάξουν είστε εσείς και θα παρακολουθούν την αντίδραση σας.

Νο 6: Μην είσαι ο εκφοβιστικός ηγέτης. Δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Αν οι στρατιώτες ενεργήσουν με διαφορετικό τρόπο τότε εμφανίζεσαι εσύ, αυτό δεν είναι ωραίο.
Οι περισσότεροι ηγέτες που ουρλιάζουν συνεχώς, στην πραγματικότητα κρύβονται πίσω από την ανημποριά τους να ηγηθούν αποτελεσματικά.
Οι στρατιώτες και οι επικεφαλής πρέπει να σας αναζητούν, να ψάχνουν την καθοδήγηση σας, να θέλουν να είστε οι μέντορες για την πορεία της στρατιωτικής καριέρα τους, και όχι να δημοσιεύουν αστεία για εσάς στο “Duffel bag blog”. Αυτό δεν είναι ωραίο. Αστείο, αλλά όχι κυριλέ.

Νο 7: Μην κάνετε οτιδήποτε -και εννοώ οτιδήποτε- δυσάρεστο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email).

Θα πρέπει να τους καλείτε. Να τους δείτε αυτοπροσώπως. Τα email είναι απλά ένα εργαλείο. Δεν υποκαθιστούν την ηγεσία. Είναι επίσης μόνιμα. Το έχετε ακούσει όλοι. Μόλις πατήσετε το “αποστολή”, είναι επίσημο και δεν μπορεί να ανακληθεί. Αυτομάτως υποθέτουμε ότι οτιδήποτε γράψατε στο email έως το τέλος της εβδομάδας θα είναι στην πρώτη σελίδα του Army Times και σε όλο το Facebook.  Πιστέψτε με, αυτό το γνωρίζω προσωπικά.

Νο 8: Είναι καλό να είσαι νευρώδης. Όλοι μας είμαστε.

Αυτό τυγχάνει να είναι το αγαπημένο μου. Προήλθε από την μητέρα μου. Η μητέρα μου συνήθιζε να μου λέει ότι αν δεν είσαι νευρώδης κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο, τότε είτε δεν λες την αλήθεια, είτε δεν σε ενδιαφέρει, ή τότε είσαι ηλίθιος. (Το να είσαι νευρώδης) σε κάνει να προσπαθείς περισσότερο. Αυτό σε κάνει να ενδιαφέρεσαι και περισσότερο. Από τη στιγμή που χαθεί αυτή η αίσθηση, από την στιγμή που νιώσεις ότι έχεις ανακαλύψει τα πάντα, τότε ήρθε η στιγμή να πας στο σπίτι σου, επειδή σταματάς να ενδιαφέρεσαι. Μην το κάνεις μόνο σου, πρέπει να έχεις συντροφιά στην μάχη. Χρειάζεσαι κάποιον που να μπορείς να απευθυνθείς, έναν μέντορα που θα μπορείς να εμπιστευθείς. Μην κάνεις τα ίδια λάθη που έκανε κάποιος άλλος. Αυτά είναι ηλίθια λάθη. Μην το πράττεις μοναχός.

Νο 9: Αν η μοναδική δικαιολογία για την εμπειρία σου σε οτιδήποτε πράττεις είναι τα 28 χρόνια στρατιωτικής πείρας, τότε έφτασε η ώρα να συμπληρώσεις την αναφορά υπ’αριθμον 4187 (προσωπική αναφορά αποστρατείας) για να τερματίσεις την στρατιωτική υπηρεσία σου.

Κανένας δεν γίνεται καλύτερος με τα χρόνια, Αρχιλοχία. Πρέπει να εργάζεσαι σε καθημερινή βάση. Θυμήσου, είσαι ένα βιβλίο με πόδια. Είσαι η πύλη πληροφοριών. Βρες το χρόνο να παραμείνεις επίκαιρος.

Νο 10: Μην ξεχνάς ποτέ ότι είσαι ένας στρατιώτης.

Αυτός είσαι. Όχι καλύτερος από οποιοδήποτε άλλον, αλλά ένας από αυτούς.
Μπορεί να πληρώνεσαι λίγο παραπάνω, αλλά όταν έρθει η ώρα, η δουλεία σου είναι να τους αντιμετωπίσεις με δικαιοσύνη, να τους προσέξεις σαν να ήταν τα παιδιά σου, και να μη περιμένεις από αυτούς κάτι παραπάνω από αυτό που περιμένεις από τον εαυτό σου.

Πηγή: proelasi