Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ένωση ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ "ΘΗΣΕΑΣ"

"Θησέας και Μινώταυρος" (1826). Έργο του γλύπτη Ετιέν-Ζυλ Ραμέ. Παρίσι, Κήπος του Κεραμεικού. Περισσότερα, εδώ.


Η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη. Είναι επιτομή εσωτερικών αδυναμιών και προβλημάτων και δεκαετιών ανεύθυνης, δημαγωγικής και κομματοκρατικής πολιτικής.
Είναι όμως επίσης αποτέλεσμα μιας Ευρωπαϊκής πολιτικής που απέχει παρασάγγας από εκείνη που διακηρύχθηκε προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς.  Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη των λαών, της πολιτικής ισοτιμίας, της αλληλεγγύης και της κοινής αναπτύξεως και ευημερίας. Είναι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, των ανοικτών συνόρων προς όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και όχι μια κοινή αγορά μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών – μελών. Πως μπορεί, πάνω στη βάση αυτή, να οικοδομηθεί η πολιτική ένωση της Ευρώπης, όταν η Ευρωπαϊκή κοινή αγορά ταυτίζεται με την παγκοσμιοποίηση;
Η Ευρώπη αυτή μπορεί να συμφέρει τους ισχυρούς, που χρησιμοποιούν τα ανοικτά σύνορα για να κυριαρχήσουν και να...

H συνέχεια εδώ

-----------------

Ο Γερμανός Καραβαγγέλης γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1866 στην περιοχή της Λέσβου. Το 1900 τοποθετείται στη θέση του Μητροπολίτη Καστοριάς. Η τοποθέτησή του στην περιοχή αυτή θα καθορίσει τη μετέπειτα δράση του. Οργάνωσε αντάρτικα ένοπλα τμήματα και αφύπνισε τους κατοίκους της περιοχής κατά των Εξαρχικών Βουλγάρων που ήδη είχαν οργανώσει τμήματα. Στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908), μαζί με άλλους πατριώτες πολέμησαν τον βουλγαρικό επεκτατισμό. Σημαντική ήταν η συνεργασία του με τον Ίωνα Δραγούμη και τον Παύλο Μελά (Μίκης Ζέζας).
Πολλά χωριά που είχαν ακολουθήσει τη Βουλγαρική Εξαρχία...

H συνέχεια εδώ



Εις Μνήμην Αθηνάς Τζινίκου...
Διαβάστε οπωσδήποτε κι εδώ !