Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Μετά το Βrexit δεν μπορεί να είναι όπως πριν» (ούτε για την Ψωροκώσταινα βεβαίως - βεβαίως, να συμπληρώσουμε εμείς από εδώ...)


Ε, ρε τι έρχεται στην Ελληνική Δημοκρατία...

H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση αφού η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της. Τα παραπάνω δήλωσε την Δευτέρα για το Brexit ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
«Το είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι ασχέτως με το πώς το δημοψήφισμα στη Βρετανίας καταλήξει, δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε να ενεργούμε όπως στο παρελθόν στην Ευρώπη», επισήμανε ο Σόιμπλε σε μια ομιλία που εκφώνησε στην πόλη Φιρτ, στη νότια Γερμανία.
Όπως υπογράμμισε, «πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη στο να μεριμνήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη -όχι μόνο στη Γερμανία, όχι μόνο στη Βρετανία, όχι μόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Δανία και όχι μόνο στη Γαλλία- δεν κατανοούν απολύτως τι ακριβώς κάνουμε».
Μεταξύ άλλων, όμως, ο Σόιμπλε τόνισε ότι τα εναπομείναντα 27 κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν στο Brexit με μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των κινδύνων.

-----------

Κάντε τώρα «μια βόλτα» κι από εδώ...