Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ισλαμική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα - Διαβρώνεται εκ των έσω η χώρα



Όμιλος Κοτς - Μαρίνα Μυτιλήνης

Τι νομίζατε, μόνον έτσι;

Ο τομέας των υποδομών και του τουρισμού ενδιαφέρει τους Τούρκους επενδυτές. Το 2012 ο όμιλος Koτς (Koc Group) με περισσότερες από 100 θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 14 διαφορετικούς κλάδους, ανέλαβε από κοινού με την εταιρεία Folli Follie Group του Δημήτρη Κουτσολιούτσου τη διαχείριση του λιμένα Λέσβου, κάνοντας πράξη την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.
Η συμφωνία μίσθωσης για την τουριστική εκμετάλλευση του λιμανιού στο νησί της Μυτιλήνης, έχει διάρκεια 40 ετών και η συνολική της αξία ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ. Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν από τις εκλογές του 2012 με ανάδοχο κοινοπραξία της Folli Follie Group και της τουρκικής θυγατρικής Setur Servis Turistik.
H τουρκική Setur, μέλος του τουρκικού ομίλου Koc Group, κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση μαρίνων στα παράλια της Τουρκίας. Η σύμβαση προβλέπει ότι η κοινοπραξία θα διαχειρίζεται τη μαρίνα για 40 χρόνια, καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ.

Η μαρίνα περιλαμβάνει 252 θέσεις ελλιμενισμού, εκ των οποίων 222 στον θαλάσσιο και 30 στον χερσαίο χώρο. Με την κίνηση αυτή, η οικογένεια Κοτς διείσδυσε στη «χρυσοφόρα» αγορά του θαλάσσιου τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερα, εδώ.