Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ [ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΗΣΙΣ ΡΩ) - ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ] - ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ... (ΞΑΝΑ-)ΕΙΠΑΜΕ. ΚΑΝΕΙ «ΜΠΑΜ» !

Από "Zubr", πώς πάμε... Κατακαημένε;


Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελλόριζο και ο,τιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός. Τα αίτια πολλά και υπέρ των Τούρκων. Το Καστελλόριζο είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του αλλά στην θάλασσα. Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη άντε βαριά και η Ρόδος. Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που  οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων  έχει ήδη  καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες, η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.

Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί είναι διότι απλά...

Η συνέχεια εδώ





ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΕΦΙΚΤΗ…


Με κατεστραμμένο το οδικό, σιδηροδρομικό και ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρέλυσαν. Προβλήθηκε ηρωική άμυνα μόνον τοπικά. Τα νησιά μας, δεν μπόρεσαν να αντέξουν δίχως την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας μας και τα σκάφη Zubr, βρίσκονταν ήδη εκτός υπηρεσίας από την περίοδο τής ειρήνης. Επίσης, αντάρτες του UCK και αναρχικοί, φρόντισαν να κάψουν τα ταχύπλοα «καταμαράν» και τα «ιπτάμενα δελφίνια» που βρίσκονταν διεσπαρμένα στα νησιά των Κυκλάδων, του Αργοσαρωνικού, των βορείων Σποράδων και στα λιμάνια του Πειραιώς, του Βόλου και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Περισσότερα, εδώ
---------------------------
Διαβάστε κατόπιν κι εδώ