Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κυβέρνηση τού… δίπορτου !

Η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν η κυβέρνηση της επαναστατικής γυμναστικής. Δεν χόρεψε, όμως, κανείς στους ήχους των νταουλιών της και κατέρρευσε υπό το βάρος των αυταπατών, των capital controls, του καταστροφικού δημοψηφίσματος και της διάλυσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν η κυβέρνηση των πιστών και κολλητών, της ανικανότητας και της απόλυτης διάλυσης οικονομίας και κοινωνίας.
Και η τρίτη κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση του… δίπορτου! Αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να παίξει σε διπλό ταμπλό και σε κυβερνητικό επίπεδο. Να μεταφέρει, δηλαδή, στην κυβέρνηση αυτό που προσπαθεί να κάνει πράξη:
Από τη μια υπογράφει τα πάντα, όπως το Υπερταμείο των εκατό χρόνων μήπως και συνεχίσει να κυβερνά με το τρίτο και, οσονούπω, το τέταρτο μνημόνιο, με τον λαό εντελώς φτωχοποιημένο, αλλά πάντως με την ανοχή των δανειστών.
Από την άλλη, αφήνει ανοιχτή και την πόρτα της ρήξης, τοποθετώντας στη θέση του υπουργού Οικονομίας τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, δηλαδή τον επικεφαλής του περίφημου Levy Institute, που υπήρξε το φυτώριο και εκκολαπτήριο των ιδεών που θέλησε να θέσει σε εφαρμογή, με την μορφή ενός Σχεδίου Β, ο Βαρουφάκης, αναθέτοντας την όλη υπόθεση σε μια μυστική ομάδα υπό τον Γκαλμπρέιθ.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας είναι αυτός που...

Η συνέχεια εδώ