Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούμεθα σε Εθνική Καταστροφή

Σε πλήρες στρατηγικό αλλά και  αμυντικό  αδιέξοδο βρίσκεται η Ελλάδα με την στρατιωτική ισχύ της να βρίσκεται κυριολεκτικά καθηλωμένη απουσία οποιουδήποτε σοβαρού εξοπλιστικού προγράμματος. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία με ένα πρωτοφανές εξοπλιστικό πρόγραμμα, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εκτός αυτού της Ρωσίας, μετατρέπεται σταδιακά  σε μια τοπική υπερδύναμη με όπλα και δυνατότητες μη αντιμετωπίσιμες από το ελληνικό αμυντικό σύστημα. Το πρώτο και κυριότερο πρόγραμμα που προκαλεί κυριολεκτικά ανατριχίλα στο Εθνικό αμυντικό σύστημα είναι αυτό του...


Η συνέχεια εδώ
================

ΣΟΚ: Μελετώνται σενάρια στο υπουργείο Εξωτερικών που αναφέρονται σε «διαχείριση στρατιωτικής ήττας» σε Αιγαίο και Δ. Θράκη!


Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα για όλα αυτά: Η Τουρκία! Και η στρατιωτική ισχύς της, σε σχέση με την προϊούσα ελληνική στρατιωτική αδυναμία, αφού η Ελλάδα θα σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης για την ΑΟΖ. Ομως εδώ έχει ισχυρούς συμμάχους. Και η Αιγυπτος και το Ισραήλ, αλλά και οι ΗΠΑ έχουν κάθε συμφέρον να υλοποιηθεί το σχέδιο. Περισσότερα, εδώ.

Την παραδοχή ότι οι κάτοικοι της Χίου να συνηθίσουν την συμβίωση με τους λαθρομετανάστες διατύπωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Ε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, την ώρα που τα ''σενάρια'' για μόνη εναλλακτική αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι η... απομόνωση των σε ένα νησί.

Ένας εκ των συμβούλων της Άνγκελα Μέρκελ ο Γκέραλντ Κνάους σε συνέντευξή του στο Spiegel δίνει το περίγραμμα ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο φαντάζει ζοφερό για τη χώρα μας και όχι μόνο:

Εάν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους λαθρο, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας: Όσοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το...

Η συνέχεια εδώ