Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα: Στρατιώτες που υπηρετούν σε Έβρο και Αιγαίο, αρνούνται τις μεταθέσεις τους, για να μην αποδυναμωθή η άμυνα της χώρας !

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ - ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ

του Πέτρου Αναστασίου

Μια "άλλη Ελλάδα" από αυτή που έχουμε συνηθίσει να μας πληγώνει, αποτυπώθηκε στην πράξη στην οποία προχώρησαν στρατιώτες της 2016 E/ΕΣΣΟ που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου: Εθελοντικά και με δήλωσή τους, αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να μετατεθούν στο εσωτερικό, σε πόλεις συμφερόντων τους και ζήτησαν να παραμείνουν μέχρι το πέρας της θητείας τους στις Μονάδες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
 
Ο λόγος; Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η πατρίδα και η ανάγκη "για τον τελευταίο άνδρα" στις Μονάδες εκστρατείας, οι οποίες έχουν πρόβλημα επάνδρωσης λόγω χαμηλής απόδοσης των κλάσεων, κυρίως ως απόρροια του δημογραφικού προβλήματος, των αναβολών κλπ.
 
Ξαφνικά και για πρώτη φορά εκατοντάδες έφεδροι συμφώνησαν μεταξύ τους και δήλωσαν ότι "Θέλουν να μείνουν στην πρώτη γραμμή", να μην μετατεθούν όπως από το νόμο έχουν δικαίωμα μετά από άξι μήνες σε μεθοριακή μονάδα και να απολυθούν από τις μονάδες των συνόρων.
 
Οι συνεχείς τουρκικές επιθετικές ενέργειες το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποκορύφωμα την εκτέλεση πυρών από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων σήμερα, συσπειρώνει ολόκληρο τον ελληνικό λαό...
 
To ΓΕΣ συνεχάρη τους εν λόγω Στρατιώτες, τους απένειμε με έγγραφη διαταγή Ηθική Αμοιβή ("Συγχαρητήρια") διότι, ενώ υπηρετούν σε εξαιρετικά δυσμενείς φρουρές ζήτησαν να παραμείνουν στις Μονάδες τους μέχρι το πέρας της θητείας τους, αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνιμα και το ήθος τους, καθώς επίσης και την σε υψηλό βαθμό αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος προς την Πατρίδα, και τους χορήγησε πενθήμερη τιμητική άδεια.
 
Μακάρι το παράδειγμα των εφέδρων να το ακολουθήσουν και άλλοι Ελληνες, προσαρμοσμένο στην δραστηριότητά του καθενός. Η Πατρίδα δεν είναι "Οι άλλοι". Η Πατρίδα "Είμαστε εμείς" ο καθένας ξεχωριστά...

Πηγή: pronews