Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Οδηγούνται στη φυλακή οι Α. Φλώρος, Μ. Σκλαβάκη και Π. Νικολοθανάση για το σκάνδαλο Energa - HellasPower

Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδειξε το δρόμο για τη φυλακή σε τρεις από τους 11 καταδικασθέντες για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-HellasPower. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα περάσουν την πόρτα των φυλακών είναι ο Αριστείδης Φλώρος και η γυναίκα που είχε διαφύγει πρόσφατα φορώντας βραχιολάκι, η Μαρία Σκλαβάκη με το σύζυγό της, Πέτρο Νικολοθανάση. Το δικαστήριο μοίρασε μεν βαριές ποινές στους καταδικασθέντες αλλά «χάρισε» την ελευθερία σε 9 απ’ αυτούς, μεταξύ των οποίων στον Βασίλη Μηλιώνη και τον Αχιλλέα Φλώρο μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό, στους οποίους επέβαλε περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, επέβαλε και χρηματικές ποινές για όλους τους καταδικασθέντες -πλην του Βασίλη Μηλιώνη- ορίζοντας τη συνολική καταβολή στα 5,2 εκατομμύρια ευρώ.

Απευθυνόμενος στους δικαστές ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος ζήτησε να του δοθεί η αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών που του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση. «Αν με φυλακίσετε θα συμβούν δυο πράγματα, η ψυχική και η επιχειρηματική μου εξόντωση. Η προφυλάκισή μου ήταν η πρώτη φορά. Πλέον δεν έχω τις δυνάμεις να συνεχίσω τον αγώνα μου» υποστήριξε και πρόσθεσε: «δεν σκέφτηκα ποτέ να μην έρθω μπροστά στη δικαιοσύνη. Δεν έχω σκοπό να εκθέσω το δικαστήριο. Σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα το μετανιώσετε».

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους είναι οι εξής:

1. Αριστείδης Φλώρος: κατά συγχώνευση για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την περίπτωσή του απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής.

2. Αχιλλέας Φλώρος: κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και χρηματική ποινή ενός εκατ. ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Δόθηκε αναστολή με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300 χιλ. ευρώ.

3. Νικόλαος Δεκόλης: κατά συγχώνευση για τα τρία αδικήματα ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ. Αναστολή της ποινής με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50 χιλ. ευρώ.

4. Στέφανος Σιαφάκας: κατά συγχώνευση κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ για τις τρεις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Αναστολή της ποινής με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ της περιπχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50 χιλ. ευρώ.

5. Βασίλης Μηλιώνης: κάθειρξη δέκα ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής με τον όρο της εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ.

6. Χαράλαμπος Σμυρλιάδης: ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ.

7. Χρήστος Σιαφάκας: κάθειρξη επτά ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ.

8. Κ. Κωνστάντος: ποινή τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.

9. Μαρία Σκλαβάκη: ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ για το ανωτέρω αδίκημα. Δεν δόθηκε αναστολή.

10. Βασίλης Δημήτρακας: για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ποινή φυλάκισης 4 ετών και ποινή χρηματική 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.

11. Πέτρος Νικολοθανάσης: κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν δόθηκε αναστολή.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου οπότε και θα αποφανθεί επί παρεμπιπτουσών αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης:


Αποφεύγουν τα ισόβια οι καταδικασθέντες για την Energa-HellasPower λόγω ελαφρυντικών