Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ασύλληπτα τα ποσά από αέριο και πετρέλαιο σε βάθος 30 ετών

Μετά το τεράστιο ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι δημοσιεύσεις του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου αναφορικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας και από τη στιγμή που δείχνει να διαμορφώνεται στη χώρα συναίνεση, επιτέλους, ότι υδρογονάνθρακες υπάρχουν, ενώ στο παρελθόν όσοι τολμούσαν να το θέσουν συνήθως λοιδορούνταν, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από τον καθηγητή μια αναλυτική εκτίμηση – το τονίζουμε – του υπάρχοντος πλούτου με βάση τα τελευταία στοιχεία και των ωφελημάτων που μπορεί να προσδοκά το ελληνικό Δημόσιο από την αξιοποίησή του.
Τα στοιχεία που λάβαμε στα χέρια μας κόβουν την ανάσα, «too good to be true» που λέει και ο αγγλοσαξονικός κόσμος, εκεί όπου έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του ο Αντώνης Φώσκολος, αναλώνοντας τις επιστημονικές του δυνάμεις, στο να κάνει αυτό που αγαπούσε και σπούδασε: Να μελετά κοιτάσματα υδρογονανθράκων και άλλα παρεμφερή.
Γνωστή ελληνική ταινία έχει μείνει στην ιστορία λόγω της γνωστής ατάκας… «είναι πολλά τα λεφτά…» και κάτι τέτοιο δείχνει να ισχύει και στην περίπτωσή μας. Το να πέφτουν μερικά δισεκατομμύρια έξω τα νούμερα δεν λέει τίποτα, αφενός διότι πρόκειται για εκτιμήσεις και αφετέρου διότι τα ποσά είναι μυθώδη.
Αυτό που οφείλουμε να σεβαστούμε, είναι το θάρρος ενός ανθρώπου να...

Η συνέχεια εδώ