Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Εμείς εδώ, στο... «ψωροκώσταινο», Δ Ε Ν γουσταρίζουμε τους Ρώσους βλέπεις... Εμείς, είμαστε με το Αμέρικα και την Ιγγλεζία... O, Yeah !!! Α, και την Γιεχουντία...


Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση που τις επιδείνωσε, δήλωσαν χθες με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, ενώ προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους. Με αυτή τη συνάντηση στη Μόσχα «ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εξομάλυνσης.
Δεν επιθυμούμε πλέον να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Κρεμλίνο μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε επιπλέον τις ιδιαίτερες κι απαραίτητες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει πως η Ρωσία θα «άρει πλήρως» τις κυρώσεις της σε βάρος της Άγκυρας. Οι τουρκορωσικές σχέσεις επιδεινώθηκαν πριν από πολλούς μήνες μετά τη σοβαρή διπλωματική κρίση τον Νοέμβριο του 2015, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Η Ρωσία, η οποία χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια «πισώπλατο χτύπημα», επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία ως αντίποινα. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2016, οι Πούτιν κι Ερντογάν έδειξαν διάθεση να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης.

 Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε από την πλευρά του την άρση της πλειονότητας των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, ιδίως στον τομέα του τουρισμού. «Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι σχέσεις μας επανήλθαν στο επίπεδο μιας πραγματικής εταιρικής σχέσης, με μια πολύπλευρη συνεργασία» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Θεωρούμε την Τουρκία το σημαντικότερο εταίρο μας» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Στο πλαίσιο της συνάντησης, που διήρκησε πολλές ώρες, οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν ένα σχέδιο συνεργασίας έως το 2020 προκειμένου να δώσουν ώθηση στις εμπορικές συνδιαλλαγές και ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έκρινε ότι είναι δυνατόν το ύψος αυτών των συνδιαλλαγών να ανέλθει στο μέλλον στα 100 δισεκατομμύρια δολλάρια. Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης «να συνεχίσουν την ενεργή συνεργασία στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, καταρχάς κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία, ιδιαίτερα μάλιστα μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών, επισήμανε ο Πούτιν. 

 
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να συμμετάσχει στην επόμενη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). «Όσον αφορά της ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που συχνά διαδραματίζει ρόλο κλειδί. Στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΟΣΕΠ, στην οποία σας προσκαλώ να έρθετε, ευελπιστώντας ότι θα συμμετάσχετε σ’ αυτήν», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνεδρίας του Συμβουλίου Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο κορυφής στην Μόσχα. 

10/03/2017 20:51 AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti Μόσχα, Russian Federation
mignatiou.com