Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ένας σύγχρονος « ΤΑΛΩΣ » από ελληνικά χέρια …η άλλη Ελλάδα

Ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία από την παρούσα, όπου οι μεγαλοστομίες για την ανάπτυξη και την ανάγκη στροφής στην παραγωγή ως της μοναδικής ασφαλούς διεξόδου από την κρίση παραμένουν, δυστυχώς, γενικά κενές περιεχομένου, για την παρουσίαση της πρώτης πολιτικής μη επανδρωμένης πλατφόρμας εναέριας επιτήρησης, σχεδιασμένης και κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια.
Ιδού λοιπόν ο σύγχρονος ΤΑΛΩΣ, ο απόγονος του μυθικού, γιγάντιου, ανθρωπόμορφου και με σώμα από χαλκό άγρυπνου φύλακα της Κρήτης. Ο ΤΑΛΩΣ έγινε πραγματικότητα χάρις στο όνειρο, το μεράκι και τις γνώσεις μίας ομάδας αποστράτων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι αφού επί δεκαετίες φρόντιζαν νυχθημερόν για τη διατήρηση σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των μαχητικών που υπερασπίζονται το Αιγαίο, αποφάσισαν να παραμείνουν ενεργοί και να μετουσιώσουν τη γνώση και τις εμπειρίες του σε πράξη.
Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε η εταιρεία Ordtech Hellas, θυγατρική της Ordtech OMI UK και υποστηρίχθηκε δυναμικα από τρείς ακομη ελληνικές εταιρείες: την Olympic Industries SA, την Prisma Electronics SA, και την Terra Spatium του ομίλου ΑΤΕΣΕ.
Σύμφωνα με την ομάδα των απόστρατων αξιωματικών που αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας σχεδίασης και κατασκευής, το πρόγραμμα ξεκίνησε ως ιδέα την άνοιξη του ...

H συνέχεια εδώ