Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

O Τσίπρας-Texas «εορτάζει» με... τον δικό του τρόπο την Επανάσταση του 1821 !

Κάθε Μάρτιο, ο κ. Τσίπρας φοράει τα… φυσεκλίκια του και λαμβάνει μέρος στο ετήσιο συνέδριο του δικτύου Transform Europe. Το έκανε τον καιρό του αντιμνημονιακού οίστρου, το κάνει και στα χρόνια του δικού του μνημονίου.
Δηλαδή, την ώρα που εφαρμόζει το πιο σκληρό μνημόνιο, κάνει ένα διάλειμμα για να εκφωνήσει πύρινες ομιλίες κατά του μνημονίου.
Φέτος, στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο «Λα Σαπιέντσα» της Ρώμης, στο συνέδριο του συγκεκριμένου δικτύου, κήρυξε ξανά τον πόλεμο στον «Νεοφιλελευθερισμό που έχει σχεδόν καταβροχθίσει την Ευρώπη», θυμήθηκε την «συστηματική επίθεση του κεφαλαίου εναντίον της εργασίας», ενημέρωσε ότι «η Ευρώπη έχει παραδοθεί στο ΔΝΤ» (το οποίο ο ίδιος παρακαλά να επιστρέψει), διακήρυξε ότι είναι αποφασισμένος να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και έφθασε στο σημείο να πει πως «το καλοκαίρι του 2015 κάναμε την πολιτική επιλογή να μην τινάξουμε την Ελλάδα σε κομμάτια, αλλά δεν συμφωνήσαμε να αναλάβουμε την κυριότητα των αποτυχημένων προγραμμάτων και των πολιτικών τους».
Δηλαδή, εφαρμόζουν τα αποτυχημένα προγράμματα (που θα… καταργούσαν), αλλά δεν συμφωνούν!
Βέβαια, το φετινό θέμα ήταν αρκετά… λάιτ για να το αντέξει ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ – κάτι σαν… έκθεση ιδεών: «Μια Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό».
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιο «επαναστατικά»:
Τον Μάρτιο του 2011, το συγκεκριμένο διεθνές συνέδριο είχε διοργανωθεί στην Αθήνα, στο...

Η συνέχεια εδώ