Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Έτσι, ξαφνικά, από χθες, σίγησαν κάποια αμερικανόδουλα ιστολόγια... Πέφτει απίστευτο γέλιο... Μπερδεύτηκαν τα παιδιά... Αναμένουν οδηγίες... Χαχαχα... Χοοχοοοχοοχχοχχχχοοοχ... Μπουρδουκλώθηκαν τα παιδιά... Πολύ γέλιο λέμε...

«Κλικ» κι εδώ !


Οι Αμερικανοί βλέπουν «δύο ήσυχα χρόνια» για την Ελλάδα και τον Τσίπρα!


ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ Τ. ΠΑΪΑΤ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ότι η Ελλάδα θα έχει δύο ήσυχα χρόνια από εδώ και στο εξής λένε οι Αμερικανοί δια στόματος του πρεσβευτή τους στην Ελλάδα Τ.Πάιατ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές αλλά και ότι ο Κ.Μητσοτάκης δεν θέλει να προοδέυσει η χώρα!

Φυσικά ο Αμερικανός πρεσβευτής εκφράζει τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης και με τη δήλωσή του αυτή είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την προοπτική παραμονής στην εξουσία αυτής της κυβέρνησης κανονικά για τα επόμενα δύο χρόνια όπου και θα λήξει η θητεία της και θα κριθεί σε εκλογές.

Αντίθετα για πρώτη φορά ο αμερικανικός παράγοντας εκφράζεταιν αρνητικά για τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη ο οποίος και είναι γόνος μιας οικογένειας που ανέκαθεν είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί του και ιδιαίτερα με τους Ρεπουμπλικανούς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσε στο κυριακάτικο Βήμα με την προϋποθεση ότι η διαδικασία (το κλείσιμο της αξιολόγησης δηλαδή) θα προχωρήσει και η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δυο χρόνια.

« Θα είναι μια περίοδος οικονομικής και χρηματοδοτικής προβλεψιμότητας και μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία» λέει στη συνέντευξη του

«Το βάρος και η ευθύνη ανήκουν στον πρωθυπουργό ώστε να αδράξει την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα, να υπάρξει κινητικότητα σε ορισμένες αποκρατικοποιήσεις κλειδιά όπως στην ενέργεια και στο Ελληνικό» ανέφερε ο κ. Πάιατ.

Δεν το σταμάτησε όμως εδώ και «φωτογράφισε» την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον αρχηγό της ότι ΔΕΝ θέλουν να δουν την Ελλάδα να προοδεύει και να προχωράει μπροστά.

«Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στο πολιτικό σύστημα που απλά θέλουν να πουν "όχι". Δεν ενδιαφέρονται να δουν την Ελλάδα να προχωράει μπροστά γιατί είναι άβολο για αυτούς από ιδεολογικής απόψεως ή λόγω προσωπικών οικονομικών συμφερόντων»

Είπε επίσης ότι τον Ιούνιο θα μεταβεί μαζί με τον υπουργό οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου στην Ουάσιγκτον και διαβεβαιώνει πως ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί να υπογραμμίσει το πολιτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ «ώστε η μεταρρυθμιστική διαδικασία να παράγει τα οφέλη που ελπίζουμε».

Είναι το πρώτο σαφές δείγμα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα και στη νυν πολιτική ηγεσία.

Υπάρχει πιθανότητα σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει μια πιθανή συνάντηση σύντομης διάρκειας του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τράμπ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο στις 25 του μηνός.

Πάντως όλα αυτά δείχνουν ότι τα ταξίδια του Π.Καμμένου και των υπολοίπων στελεχών της κυβέρνησης στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα απέναντί της και ο Ν.Τραμπ δείχνει σαφώς μια προτίμηση σε αυτήν παρά στον «ευρωπαϊστή» Κ.Μητσοτάκη.

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα θα λάβει χώρα και με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο όπου θα βρεθούν μαζί σε οικονομικό επενδυτικό φόρουμ.

Πηγή: pronews