Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ποιοι πρόδωσαν - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - την Μικρασιατική Εκστρατεία


Ακόμα και σήμερα, 95 χρόνια μετά, για πολύ συγκεκριμένους λόγους θα βρείτε πληθώρα εσφαλμένων «πληροφοριών» που συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Για παράδειγμα θα βρείτε πολλούς «σεσημασμένους» ψεύτες να γράφουν ότι ανήμερα της Παναγίας εξαπέλυσε ο Κεμάλ την Επίθεση του. Είναι οι ίδιοι επαγγελματίες ψεύτες που γράφουν ότι ο μασόνος λαδέμπορας ίδρυσε την Φιλική Εταιρεία, στις 14 Σεπτεμβρίου 1814.
Χρησιμοποιούν τις σημαδιακές ημερομηνίες για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ώστε ο βλάκας αντί για τον ήλιο να κοιτάζει το δάχτυλό του.

Η προπαρασκευή του τουρκικού πυροβολικού στο μέτωπο της «Εξέχουσας» του Αφιόν Καραχισάρ, άρχισε στις 05.00 της 13ης/26ης Αυγούστου 1922 και στόχος ήταν οι θέσεις που υπεράσπιζαν η πρώτη Μεραρχία του Υποστράτηγου Αθανάσιου Φράγκου και η τετάρτη Μεραρχία του Υποστράτηγου Δημήτριου Δημαρά. Διοικητής τους ο Υποστράτηγος Νικόλαος Τρικούπης.

Η ευθύνη της άμυνας των Κέντρων Αντιστάσεως , «Τιλκί Κιρί Μπελ» και «Κιλίτς Αρσλάν Μπελ», καθώς και του Σημείου Στηρίγματος (ΣΣ) Καγιαντιμπί, είχε ανατεθεί στο 49ο Σύνταγμα Πεζικού της 1ης Μεραρχίας με Διοικητής τον ταγματάρχη Πεζικού Αναστάσιο Κλάδη.
Το «Τιλκί Κιρί Μπελ» το υπεράσπιζε το Ι/49 Τάγμα με διοικητή τον Ταγματάρχη Σαραντόπουλο το οποίο εντός της πρώτης ώρας από τη τουρκική επίθεση εκάμφθη, εγκατέλειψε εν διαλύσει το ύψωμα και τα επ’ αυτού πυροβόλα και υποχώρησε τρέχοντας στην έδρα του συντάγματος , με επικεφαλής τον διοικητή του τάγματος.
Στο πυροβολικό της πρώτης Μεραρχίας υπηρετούσε και ως διοικητής μοίρας
ο μετέπειτα Κόκκινος Συνταγματάρχης και "πράκτωρ Προμηθεας" Ευριπίδης Μπακιρτζής.
Αυτό είναι το ένα σημείο που πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας.
Στο γιατί ...

Η συνέχεια εδώ