Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ
«ΕΞΩΤΙΚΕΣ» ΛΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ F-35
Οι νέες τεχνολογίες ως αμυντική αντίδραση στα τουρκικά stealth



ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΙΒΑ*

Όπως υποστηρίξαμε στα προηγούμενα τρία άρθρα στα «Επίκαιρα» αλλά και παλαιότερα, η πιθανή είσοδος στο τουρκικό οπλοστάσιο των μαχητικών F-35 Lightning II είναι ένα δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση ένα πρόβλημα χωρίς λύση. Αεροσκάφη stealth αναπτύσσονται και από χώρες εχθρικές της Δύσης και, κατά συνέπεια, πολλές προηγμένες χώρες του πλανήτη έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη anti-stealth συστημάτων. Ένα σχετικά άγνωστο παράδειγμα στην Ελλάδα είναι αυτό της Ιαπωνίας.
Συγκεκριμένα, ήδη από το 2014 το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας είχε ξεκινήσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός προηγμένου ραντάρ και συστήματος ελέγχου πυρός για τον εντοπισμό αεροσκαφών stealth, τα οποία δεν μπορούν να εντοπίσουν τα σημερινά ιαπωνικά μέσα.
Εκτιμάται ότι το νέο σύστημα θα τοποθετηθεί σε επίγεια οχήματα και θα λαμβάνει στοιχεία από σταθερά ραντάρ, όπως είναι το FPS-5 και το FPS-7. Αφού θα εντοπίζει τα εχθρικά αεροσκάφη, θα κατευθύνει εναντίον τους πυραύλους, που αναμένεται να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του ιαπωνικού πυραύλου αεράμυνας μέσου βεληνεκούς, ο οποίος αναφέρεται ως Chu-SAM Type 03 και SAM-4.
Η ανάπτυξη του νέου ραντάρ έρχεται ως αποτέλεσμα της εισόδου σε υπηρεσία του μαχητικού αεροσκάφους J-20 από την Κίνα τα επόμενα χρόνια και πιθανώς και του J-31 και άλλων αεροσκαφών stealth.

Ρουκέτες εκπομπής ενέργειας

Συγκεκριμένα, στο προηγούμενο άρθρο στα «Επίκαιρα» προτείναμε στην Ελλάδα να επενδύσει στα...

(συνεχίζεται...)