Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Η ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Γ. ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ: «Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ 800.000 ΕΛΛΗΝΩΝ…»

Από το 1834 υπάρχει στην Ελληνική Γλώσσα η  λέξη που μισούν μπολσεβίκοι και δικαιωματάκηδες!..
Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
Μια νέα αποκάλυψη που θα συναρπάσει εχθρούς και φίλους κάνει σήμερα η αφεντιά μου: Πρόκειται για την λέξη «Εθνικισμός» και πότε πρωτοεμφανίζεται στην Ελληνική Γλώσσα. Ο «Εθνικός μας Λεξικογράφος» Γεώργιος Μπαμπινιώτης, τόσο στο κανονικό «Λεξικό» του, όσο και στο «Ετυμολογικό» του Λεξικό (2010) γράφει πως η λέξη «Εθνικισμός» εμφανίζεται στα ελληνικά το σωτήριον έτος 1859 και αποτελεί μεταφραστικό δάνειο από το γαλλικό «Nationalisme».
Σύμφωνα με τα κορυφαία Λεξικά της Γαλλικής Γλώσσης (βλέπε εδώ https://tinyurl.com/ycbzxra2), το «Nationalisme» πρωτοεμφανίζεται το 1798 με την σημασία της «εξυμνήσεως του εθνικού συναισθήματος» και εθεωρείτο επί μισό τουλάχιστον αιώνα ως μια «καλή» λέξη, που προσέδιδε κύρος και αίγλη σε αυτόν που την ξεστόμιζε…
Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΝΤΟΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
Πάντα σύμφωνα με τα Γαλλικά Λεξικά, την κακή σημερινή σημασία της, η λέξη «Εθνικισμός» την πήρε το 1849 από τον βρωμερό Γάλλο αναρχικό Πιέρ – Ζοζέφ Προυντόν (1809-1865), ο οποίος γράφει επί λέξει στις διαβόητες «Εξομολογήσεις ενός Επαναστάτη»: «Défaisons-nous de ce nationalisme renouvelé des Romains, des Grecs, des Arabes…», που σημαίνει: «Ας απαλλαγούμε από αυτόν τον ανανεωμένο εθνικισμό των Ρωμαίων, των Ελλήνων, των Αράβων…»
Ας πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται με την λέξη «Εθνικισμός» στην Αγγλική Γλώσσα… Το κορυφαίο αγγλικό ετυμολογικό λεξικό που υπάρχει δωρεάν στο Διαδίκτυο, το περίφημο «Online Etymology Dictionary» (δείτε εδώ https://tinyurl.com/yb2xl4km) γράφει ότι η λέξη «Nationalism» μπήκε στην Αγγλική Γλώσσα το σωτήριον έτος 1844 ως μεταφραστικό δάνειο από τα Γαλλικά, με καλή σημασία: Ως αφοσίωση στην Χώρα σου, επιθυμία για Εθνική Ενότητα, Ανεξαρτησία ή Ευημερία… Δηλαδή, και στα Αγγλικά η λέξη «Εθνικισμός» είχε επί χρόνια καλή σημασία, μέχρι που την συκοφαντήσανε οι απάτριδες αναρχοαριστεροί με πρώτο και καλύτερο τον βρωμερό Προυντόν.
ΚΙ ΟΜΩΣ: ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ο «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ» ΠΡΩΤΟΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ…
Και τώρα πάμε στο ψητό: Πότε πρωτοκαταγράφεται η λέξη «Εθνικισμός» στην Ελληνική Γλώσσα; Ισχύει αυτό που λέει ο πολυδιαφημισμένος Μπαμπινιώτης ότι ανιχνεύεται στα Ελληνικά από το σωτήριον έτος 1859 και μετά; Δυστυχώς για τον «Εθνικό» μας Λεξικογράφο, η απάντηση είναι πως ΟΧΙ… Ο επιπόλαιος Μπαμπινιώτης πέφτει 25 ολόκληρα χρόνια έξω! Είναι παραπάνω από βέβαιον πως ο Μπάμπι παρασύρθηκε για πολλοστή φορά από τον παντελώς ανυπόληπτο Στέφανο Κουμανούδη και όσα ανακριβή γράφει στην «Συναγωγή νέων λέξεων υπό των λογίων πλασθεισών»...
Σάς αποκαλύπτω σήμερα ότι η λέξη «Εθνικισμός» με την σημερινή ακριβώς σημασία πρωτοκαταγράφεται στην θεία Ελληνική Γλώσσα το σωτήριον έτος 1834 από τον βιογράφο του Κολοκοτρώνη, Γεώργιο Τερτσέτη (1800-1874): Ο Τερτσέτης ξεστόμισε την λέξη «Εθνικισμός» κατά την «Απολογία» του στην δίκη που του έστησε η Βαυαρική Αντιβασιλεία, προκειμένου να τον τιμωρήσει, επειδή αρνήθηκε να καταδικάσει τον Κολοκοτρώνη δυό χρόνια νωρίτερα…
Δείτε εδώ (https://tinyurl.com/yarqdenv) το σχετικό απόσπασμα από την Απολογία του Γεωργίου Τερτσέτη, όπου καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ελληνική Γλώσσα η συκοφαντημένη λέξη «Εθνικισμός». Πρόκειται για εκπληκτικά λόγια, που θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως, κι ας λυσσάξουν όσο θέλουν οι κάθε λογής μπολσεβίκοι.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙ 186 ΧΡΟΝΙΑ…
ΙΔΟΥ επί λέξει τι είπε στην Απολογία του ενώπιον της Βαυαρικής Αντιβασιλείας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ:
«Ο Εθνικισμός μας, ώ Επίτροπε, είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα οκτακοσίων χιλιάδων Ελλήνων φονευμένων εις τον Αγώνα. Και δεν ήτον θέλημα Θεού ημείς εις την 26 Μαΐου να φθάσωμεν εις τόσην αναισθησίαν, ώστε να εξαλείψει την λατρείαν του Εθνικισμού από τα σπλάγχνα μας η επωμίδα του υπουργού»!..
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ, βρωμεροί Ανθέλληνες μπολσεβίκοι, που έχετε πείσει εκατομμύρια Ελλήνων ότι είναι κακό πράγμα ο Εθνικισμός; Ο πρώτος χρήστης της λέξεως, ο βιογράφος του Κολοκοτρώνη, Γεώργιος Τερτσέτης, μιλάει για την ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, που είναι θεμελιωμένος στα αίματα 800.000 Ελλήνων φονευμένων στον Αγώνα του 1821!..
ΚΙ ΟΜΩΣ: Το ανωτέρω απόσπασμα το αγνοούσαν επί δεκαετίες όλα τα Ελληνικά Πατριωτικά Κόμματα, από την ΕΠΕΝ μέχρι το ΛΑΟΣ του Γιώργη Καρατζαφέρη. Ακόμη κι η Χρυσή Αυγή που δήθεν έχει «σημαία» της τον Εθνικισμό, ακόμη και η ΕΛΑΣΥΝ του Γιάννη του Λαγού, ακόμη και οι «Έλληνες για την Πατρίδα» του Λιάκου του Κασιδιάρη έχουν μαύρα μεσάνυχτα γι’ αυτό το απόσπασμα του Τερτσέτη, που σάς παρουσιάζω σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα... Και βεβαίως, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε όλους αυτούς για αγραμματοσύνη, αφού το σχετικό απόσπασμα της Απολογίας του βιογράφου του Κολοκοτρώνη το αγνοεί μέχρι σήμερα ακόμη και ο «Εθνικός μας Λεξικογράφος» Γεώργιος Μπαμπινιώτης…
ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ 1809 Ο «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΗΝ… ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ!..
ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ, με μία ακόμη αποκάλυψη για την λέξη «Εθνικισμός» που είναι ζήτημα αν την ξέρουν 5 (πέντε) άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα: Η πρώτη καταγραφή της λέξεως «Εθνικισμός» στην Ελληνική Γλώσσα, με την σημασία – όμως – του… Ειδωλολατρισμού έγινε το σωτήριον έτος 1809. «Δράστης» κάποιος άγνωστος ελληνομαθέστατος μεταφραστής που μετέφρασε σε αρχαιοπρεπή ελληνικά τα περίφημα «Scientiarum Elementa» (= Στοιχειώδη Επιστημονικά») του μεγάλου Τσέχου φιλοσόφου και Πατρός της Παιδαγωγικής Επιστήμης, John Amos Comenius (1592-1670).
 ΔΕΙΤΕ εδώ (https://tinyurl.com/yckdq6b8) το σχετικό απόσπασμα στην σελίδα 43 του εν λόγω βιβλίου, που κυκλοφόρησε το 1809 στο Λονδίνο, δηλαδή 12 ολόκληρα χρόνια πρίν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η λέξη «Εθνικισμός» (με την σημασία του… Ειδωλολατρισμού, της Ειδωλολατρίας κλπ) υπάρχει φόρα παρτίδα ως τίτλος στο σχετικό κεφάλαιο του κειμένου. Αμέσως μετά το κεφάλαιο «Εθνικισμός», ακολουθεί το κεφάλαιο «Ιουδαϊσμός» στην σελίδα 48 του βιβλίου. Ε, ρε γλέντια… Να δούμε αν θα τολμήσει να κάνει τις σχετικές διορθώσεις στα Λεξικά του ο πολύς Μπαμπινιώτης…

=================================

Η Metapedia πήρε επί λέξει τα όσα γράφω και τα έβαλε στο λήμμα "Εθνικισμός"!.. 
Διαβάστε εδώ: https://el.metapedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82  
όπου με μνημονεύει δύο φορές ως ΠΗΓΗ!.. 

=================================
Στην ταινία τού 1974 «Η Δίκη των Δικαστών», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Πάνος Γλυκοφρύδης ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να συμπεριλάβη την λέξη «εθνικισμός» στα λόγια τού σεναρίου. Έβαλε την λέξη... «εθνισμός». Στο απόσπασμα τής ταινίας που ακολουθεί, ο ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος υποδύεται τον Αναστάσιο Πολυζωΐδη (κι όχι όπως θά 'πρεπε, σύμφωνα με τα όσα λέει, τον Γεώργιο Τερτσέτη). Αναφέρει την λέξη... «εθνισμός», τέσσερις φορές. O σεναριογράφος, έκανε κι άλλη ατασθαλία. Ακούγεται δύο φορές το όνομα... Αθανάσιος. ΟΧΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (για τον Πολυζωΐδη).
Καταλαβαίνουμε τώρα, πιο εύκολα, το γιατί ο «εθνικισμός», έγινε... «εθνισμός» στην ταινία. Ο Γλυκοφρύδης, «τα έκανε» - ολίγον τι - «σαλάτα». Παρ' όλα ταύτα πάντως, το απόσπασμα τής ταινίας, αξίζει να προσεχθή.