Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Η γνώμη τού συγγραφέως, blogger και πολιτικού αναλυτού Λευτέρη Πανούση, για έναν άλλον blogger, αυτόν τού ιστολογίου «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»

Λευτερης Πανουσης 5 Ιουλίου 2020 - 3:47 π.μ.

Την καλημερα μου σε ολες/ους...
Να πω κι εγω δυο κουβεντες για τον φιλο Διηνεκη [διαχειριστη της Εσχατης Γραμμης Ανασχεσεως]
Καταρχην, πραγματι υπαρχει ενας σημαντικοτατος αριθμος αναγνωστων, που ερχεται απο την Εσχατη Ανασχεση. Προκειται για την καλυτερη πηγη "διαφημισης" στα κειμενα μου.

Περαν ομως αυτου, θελω να παρατηρησω και τα ακολουθα
- Η Εσχατη Ανασχεση δεν ειναι το μονο ιστολογιο που βγαζει κειμενα αλλωνων μπλογκερς. Ολοι το κανουμε. Απλως καποιοι απο εμας [η ομαδα Χειλαδακη, παραδειγματος χάριν, ή τα παιδια της Εξεγερσης Ελληνων ή το Αρδην/Ρηξη ή ο κ. Καλέντζης και άλλοι/ες] δημοσιευουν συχνα δικα τους αρθρα, κειμενα, μελετες ή αφηγηματα, πλησιαζοντας πιο πολυ τον ρολο του συγγραφεα, παρα του μπλογκερ ή του δημοσιογραφου.
- Ωστοσο και στα ιστολογια που κατα κανονα βγαζουν αλλα κειμενα, οι μπλογκερς αποτυπωνουν την προσωπικη τους σφραγιδα, παρουσιαζοντας τα μεσα απο δικες τους εισαγωγες ή μεσα απο τη δικη τους οπτικη γωνια.
Τετοια μπλογκς ειναι παραδειγματος χαριν του Διοδοτου, του Διηνέκη, της Ποπης Σουφλή κ.λπ.
Και αναφερομαι παντα σε μπλογκς ιδεων και αναλυσης, οχι σε ειδησεογραφικες ιστοσελιδες, που απλως παρουσιαζουν ειδησεις.

Η Εσχατη Ανασχεση λοιπον εχει πολυ εντονη την προσωπικη σφραγιδα του διαχειριστη της, ο οποίος είναι άριστος χειριστης του λογου και εξαιρετικα πνευματωδης.
Επιπλεον η Εσχατη Ανασχεση διαφοροποιειται απο αλλα παρεμφερη ιστολογια, στο οτι δεν αναδημοσιευει τα αλλα κειμενα αλλα παραπεμπει κατευθειαν στη πηγη τους, ωστε ο αναγνωστης να τα διαβασει απο εκει.

Απ' ότι μαλιστα εχει γραψει ο ιδιος ο Διηνεκης σε σχολιο του εδω, ετσι πετυχαινει να "ανεβαζει" και την αναγνωσιμοτητα των μπλογκερς που μνημονεύει, εφοσον ο δικος του αναγνωστης παραπεμπεται κατευθειαν σε αυτους.
Κανονικα όλοι εμεις που γραφουμε αναλυσεις και αφηγηματα, θα επρεπε να του ειμαθε ευγνωμονες [εγω ειμαι]

Εν παση περιπτωσει φρονω οτι η Εσχατη Ανασχεση χρωσταει την επιτυχια της, στην επιλογη των κειμενων, στον πολυ απτο και καλογουστο τροπο παρουσιασης και προπαντος, στο πνευματωδες και απολαυστικό γράψιμο του διαχειριστή της.

Μακαρι να συνεχισει ετσι και να ανεβει και αλλο...
Ο πατριωτικος χωρος αλλωστε σ' αυτο στηριζεται. Στα ελευθερα ιστολογια...

Πηγή: Ιστολόγιο Λευτέρη Πανούση