Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

CASE STUDY - Παρακολουθείστε προσεκτικώς το ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΤΑΤΟ αυτό video...


Σε συνέχεια των όσων παρουσιάσαμε εδώ,
οφείλουμε να συμπληρώσουμε τα εξής:

Sri Lankan Civil War


Από το 1983 ως το 2009, η Σρι Λάνκα ταλανιζόταν από βία καθώς η μειονότητα των Ταμίλ διεκδικούσε την ανεξαρτησία της.
Οι δυνάμεις του στρατού συγκρούονταν με την ένοπλη ομάδα ανταρτών που αποκαλείται Τίγρεις για την Απελευθέρωση του Ταμίλ Ιλάμ (αγγλικά: Liberation Tigers of Tamil Eelam - LTTE). Το 2002 οι αντάρτες και η κυβέρνηση υπέγραψαν εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση της Νορβηγίας. Οι εχθροπραξίες όμως εντάθηκαν και πάλι το 2006.

Τον Ιανουάριο του 2009 ο κυβερνητικός στρατός κατάφερε τα μεγαλύτερα πλήγματα εναντίον των ανταρτών Τίγρεων των Ταμίλ. Έπειτα από σφοδρές μάχες κατελήφθησαν από τον κυβερνητικό στρατό οι πόλεις Κιλινότσι, πολιτική πρωτεύουσα των ανταρτών και στη συνέχεια η Μουλαϊτίβου, τελευταία πόλη που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Στις 16 Μαΐου του 2009 ο πρόεδρος Ραγιαπάκσε ανακοίνωσε τη νίκη του κυβερνητικού στρατού επί των ανταρτών Ταμίλ, σηματοδοτώντας το τέλος ενός εμφυλίου που διήρκεσε 25 χρόνια. Την επόμενη ημέρα οι αντάρτες αποφάσισαν κατάπαυση του πυρός και παραδέχθηκαν ότι ο αγώνας τους είχε άδοξο τέλος.



Αυτό το καθοριστικό γεγονός, συνέβη το 1987. Η ηρωϊκή πράξη τού Κεϋλανέζου δοκίμου, όπως απεδείχθη, ενέπνευσε τον λαό του. Τον συσπείρωσε. Εξέφρασε, ίσως, το συλλογικό ασυνείδητό του. Ακολούθησαν 22 χρόνια σκληρών αγώνων. Στο τέλος, οι Κεϋλανέζοι, νίκησαν τους υποστηριζόμενους από την Ινδία Ταμίλ και διεφύλαξαν την εθνική ακεραιότητα τής χώρας τους.

Περάστε από εδώ. Η «Χώρα των Ταμίλ», ήθελε να... επεκταθή ΚΑΙ στην Σρι Λάνκα. Οι αντάρτες «Τίγρεις των Ταμίλ», ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ.
Οι Κεϋλανέζοι όμως, απεδείχθησαν φλογεροί πατριώτες εν τέλει.

Κρατήστε τα όλα αυτά, φίλες και φίλοι, διότι θα μάς φανούν χρήσιμα, στο... όχι λίαν μακρινό μέλλον. Όπως το διαβάσατε.

«Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»