Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ - ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Οι πρώτες συμβάσεις για την εξόρυξη των πετρελαίων μας, έγιναν το 1920 !!! Χαρτογραφημένα όλα, εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια !!! ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΤΟ _ ΤΙ _ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...


Περισσότερα Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ.



Ο χρηματιστηριακός αναλυτής και σύμβουλος εταιρειών Γεώργος Ηλιόπουλος, παρέχει σημαντικές ιστορικές πληροφορίες για μία σημαντική γεωπολιτική - γεωοικονομική πτυχή που ταλανίζει τη χώρα μέχρι και σήμερα. Την ενεργειακή.

Το μακρινό 1920 είχαν υπογραφεί οι πρώτες συμβάσεις με ξένες εταιρείες για την...εξόρυξη πετρελαίων.

" Με αφετηρία το Φεβρουάριο του 1920 εγκρίνονται έως το τέλος του έτους οι αδειοδοτήσεις ερευνών πετρελαίου που υιοθετούν τους ίδιους βασικούς όρους (δεκαετής διάρκεια ερευνών και πεντηκονταετείς παρατάσεις), που φαινομενικά αφορούν τρία διαφορετικά εταιρικά σχήματα. Στην Θράκη αποστέλλεται τον Νοέμβριο του 1920 ο γεωλόγος και μηχανικός C. Carlson για να ολοκληρώσει την μελέτη των γεωτρήσεων.

"Η αποστολή του έγινε μετά από πιέσεις του χαρακτηριζόμενου ως “πιο μυστηριώδη ανθρώπου στην Ευρώπη” Sir Basil Zaharoff, προς τις ελληνικές αρχές. Ο Carlson επικεντρώνει την προσοχή του σε σημεία όπου ο Trebitsch-Lincoln έχει ήδη καταγράψει ισχυρές επιφανειακές ενδείξεις, οριοθετώντας μία έκταση 136.050 στρεμμάτων στο Εξαμίλιο στον αυχένα της χερσονήσου της Καλλιπόλεως και μία ανάλογη 4.200 στρεμμάτων στο Καβατσίκ (Λευκίμη) της περιοχής των Φερών στον ποταμό Έβρο."

"Όμως για τους επαΐοντες στο κόσμο των πετρελαίων, οι τίτλοι οριστικής παραχώρησης έχουν εκδοθεί από το ελληνικό κράτος προς όφελος ενός συγκεκριμένου μονοπωλίου που έχει σχηματισθεί με την σιωπηρή παρεμβολή και συναίνεση του Βρετανού πρωθυπουργού Lloyd George. Μοναδικός στόχος να αποτρέψει την είσοδο των ΗΠΑ στις πετρελαιοπαραγωγικές ζώνες της υδρογείου, καθώς πριν από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οι αμερικανικές εταιρείες ελέγχουν το 70% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαιοειδών."