Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ε, ρε τουρκο - ισραηλινή κατοχή πού 'ρχεται, λέμεεε... Τουρκία – Ισραήλ: Πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων - [1.000.000.000 «έτη φωτός» (μόνο;) μπροστά το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως»] - Αυτά, να τα βλέπουν οι Μάζηδες, οι Καλεντερίδηδες και οι Φλώροι... μαζί με κάτι άλλους, «μπατριώτες» τού «κ@ρ@ - μπατριωτικού χώρου»... «Καλά ξυπνητούρια»... «μπατριώτεεες»... Ελεεινο - ισραηλινή «φιλία», ε; Το Ισραήλ είναι φίλοι μας, ε; Το Ισραήλ, θα μάς... «σώση», ε;

Το Ισραήλ και η Τουρκία αποφάσισαν την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων και την επιστροφή των εκατέρωθεν πρεσβευτών και γενικών προξένων στις δύο χώρες έπειτα από την σταθερή βελτίωση των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ.

«Η αναβάθμιση των σχέσεων θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, την επέκταση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ.

Στην Αγκυρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μςβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε μετά την ισραηλινή ανακοίνωση ότι, παρά την πλήρη αποκατάσταση των τουρκοϊισραηλινών σχέσεων, η Τουρκία «δεν θα εγκαταλείψει την παλαιστινιακή υπόθεση».

Οι πρεσβευτές της Τουρκίας και του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ και την Αγκυρα είχαν ανακληθεί το 2018 μετά τον θάνατο 60 παλαιστινίων διαδηλωτών στην Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Το Ισραήλ και η Τουρκία αποφάσισαν την επιστροφή των πρεσβευτών στις δύο χώρες έπειτα από τη σταθερή βελτίωση των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε το γραφείο του Γιαΐρ Λαπίντ