Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Τσα ! Ποιος είναι αυτός είπαμε;

Εκείνος, ο οποίος δύναται
να τους αθωώση άπαντες !

Πολύ μεγάλο «τρολλ» αυτός ο Χατζηγώγος !


Θα καταθέσει οριστικά ο Ι. Περδικάρης !

Προχθές Τρίτη 18/6 πήγα στο Εφετείο της Λ. Αλεξάνδρας και παρηκολούθησα επί 4ωρον την συνεχιζόμενη (ξεκίνησε πρίν δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2022!) Δεύτερη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατέθετε για 3 η συνεχή συνεδρίαση ο απηνής διώκτης των Ελλήνων Πατριωτών και δαιμόνιος ερευνητής δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 25/6 και θα είναι εξόχως ενδιαφέρουσα: Θα δεχτεί ερωτήματα από την συνήγορο υπερασπίσεως του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, και από τον μοναδικό χρυσαυγίτη κατηγορούμενο που παρίσταται στην Δίκη, Γιάννη Λαγό.

Με έκπληξη είδα πως ούτε η χθεσινή (19/6) «Εφ.Συν», ούτε τα «ΝΕΑ» του Μαρινάκη κάλυψαν την 3 η ημέρα καταθέσεως του Δ. Ψαρρά την περασμένη Τρίτη. ΚΙ ΟΜΩΣ, συνέβη μία πολύ σημαντική εξέλιξη που θα άξιζε να είναι πρωτοσέλιδο σε ΟΛΕΣ τις εφημερίδες και τα sites: Το Δικαστήριο (7 γυναίκες δικαστές μαζί με την Πρόεδρο και 2 άνδρες, ενώ και η εισαγγελεύς είναι γυναίκα) αποφάσισε την κλήτευση του θρυλικού συνιδρυτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Περδικάρη (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ίων Φιλίππου) προκειμένου να καταθέσει ό,τι ξέρει για το περίφημο «κρυφό Καταστατικό» που έστειλε στις αρχές του σωτηρίου έτους 1988 στο αναρχοκομμουνιστικό περιοδικό «Σχολιαστής», στο οποίο ήταν αρχισυντάκτης τότε ο Ψαρράς!..

Σύμφωνα με όλους τους δικηγόρους υπερασπίσεως (το υπογράμμισαν πολλές φορές και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Εφετείου) πάνω σε αυτό το «κρυφό Καταστατικό» - που ουδέποτε ίσχυσε και ουδέποτε ενέκρινε ο Ν. Μιχαλολιάκος - στήθηκε ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ που έβγαλε την Χρυσή Αυγή «Εγκληματική Οργάνωση» κι έστειλε 65 άτομα στην Φυλακή ως «διευθυντές» της!.. Υπόψιν ότι ο (μηχανικός στο επάγγελμα) Περδικάρης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΗΘΕΙ να καταθέσει στην Πρώτη Δίκη της Χ.Α., διότι αυτή ήταν η «υπερασπιστική γραμμή» που είχε επιβάλει ο επικεφαλής των συνηγόρων υπερασπίσεως και αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας!
Η απόφαση του Δικαστηρίου να καλέσει επιτέλους τον Περδικάρη ξεκίνησε από το δημοσίευμα της παρούσης Στήλης στις 16 Μαΐου, όπου αποκάλυπτα ότι ο ίδιος ο Περδικάρης με απανωτά του σχόλια σε ανάρτηση της εθνικιστικής ιστοσελίδας Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ ζητούσε να κληθεί στο Δικαστήριο, ώστε να πεί την αλήθεια για το «κρυφό Καταστατικό», κι είναι βέβαιος ότι ΘΑ ΑΘΩΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ! Ο Γιάννης Λαγός που διαβάζει τον «Στόχο» στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενημερώθηκε για τα σχόλια του Περδικάρη και την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουνίου έκανε σχετικό αίτημα στην Δίκη. Το Δικαστήριο συμφώνησε, και ο Συνιδρυτής της Χρυσής Αυγής θα κληθεί να καταθέσει σε μία από τις προσεχείς Συνεδριάσεις!..

Δ. Ψαρράς: Ο έγκριτος δημοσιογράφος Θ.Χ.
Ένας ιός γεμάτος μίσος είναι ο Ψαρράς...

Η καταλυτική σημασία του δημοσιεύματος της Στήλης (16/5) στην κλήση του Περδικάρη επιβεβαιώθηκε (προς τιμήν του!) κι από τον ίδιο τον Δ. Ψαρρά στην προχθεσινή 3 η κατάθεσή του: Στις 12.02 το μεσημέρι διάβασε επί δίλεπτον εις επήκοον όλου του δικαστηρίου ένα μεγάλο μέρος του δημοσιεύματος, λέγοντας επί λέξει ότι έχει γραφεί στον «Στόχο» της 16 ης Μαΐου από τον ΕΓΚΡΙΤΟ δημοσιογράφο Θεόδωρο Χατζηγώγο!.. Όταν η Πρόεδρος τον ρώτησε τι εφημερίδα είναι ο «Στόχος», ο Δ. Ψαρράς απάντησε ότι ανήκει στον ευρύτερο ΔΕΞΙΟ (sic!) χώρο, ενώ επανέλαβε το ονοματεπώνυμό μου όταν του το ζήτησε ο συνήγορος υπερασπίσεως Γιώργος Μιχαλόλιας (γιός του Τάκη και ανεψιός του Ιδρυτή της Χ.Α.). Εννοείται ότι στις 12.20 που έγινε διάλειμμα, πήγα και ευχαρίστησα τον Δ. Ψαρρά, ο οποίος όμως αρνήθηκε πεισματικά να βγάλουμε «σέλφι», με το επιχείρημα ότι δεν βγάζει φωτογραφίες με κανέναν!..

ΕΠΙΣΗΣ, ο Δ. Ψαρράς (που σε όλη την πολύωρη κατάθεσή του αποκαλούσε «κυρίους» τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη, τον Μάστορα και τα άλλα παιδιά!) αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτησή μου αν κρίνει σημαντική την κλήση του Περδικάρη και ικανή να αλλάξει την πορεία της Δίκης, με το επιχείρημα ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ στον «ΣΤΟΧΟ»!.. Ωστόσο, είναι ολοφάνερο πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι αναρχοκομμουνιστές (δημοσιογράφοι, δικηγόροι κλπ) που παρίσταντο στην προχθεσινή συνεδρίαση, ΤΡΕΜΟΥΝ τι θα πεί ο Περδικάρης, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «ο τελευταίος εν ζωή Έλλην Εθνικοσοσιαλιστής»!.. Είναι πασίγνωστο πως ο Περδικάρης τυγχάνει παντελώς ανεξέλεγκτος, απόδειξις ότι κατέβηκε υποψήφιος με το «Εθνικό Μέτωπο» του Μάνου Κώνστα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και ο υπαρχηγός του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να διαβάσει τον Χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση των Ευρωβουλευτών!..

Πολύ μεγάλο «τρόλλ» αυτός ο Χατζηγώγος!

Κι αφού σάς έδωσα την είδηση (ότι θα καταθέσει στο Εφετείο της Χ.Α. ο θρυλικός Ι. Περδικάρης) θα καταγράψω μερικά εξόχως ενδιαφέροντα + πικάντικα που συνέβησαν κατά την προχθεσινή Συνεδρίαση του Εφετείου και για τα οποία έχει μαύρα μεσάνυχτα σύμπας ο Πατριωτικός Χώρος. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
1) Καθ’ όλη την πολύωρη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, ο μοναδικός κατηγορούμενος που παρίσταται, Γιάννης Λαγός, φρουρείται από 3 πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ με κουκούλες, που στέκονται όρθιοι πίσω του. Όταν το Δικαστήριο κάνει διάλειμμα, οι άνδρες των ΕΚΑΜ φοράνε τις χειροπέδες στον Λαγό και με κινηματογραφική ταχύτητα τον οδηγούν σε ένα πλησίον δωματιάκι, ώστε να μη έλθει σε επαφή με κάποιον ομοϊδεάτη ή δημοσιογράφο!

2) Την δίκη την παρακολουθούν το πολύ 5 δημοσιογράφοι, που κατόπιν στέλνουν «το ραβασάκι» σε όλους τους υπόλοιπους του «δικαστικού ρεπορτάζ», αν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο. Ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρίσταται συνεχώς στην δίκη της Χ.Α. είναι ο 75χρονος επικεφαλής του αναρχοαριστερού ιστολογίου eksegersi.gr, Γεράσιμος Λιόντος, επί δεκαετίες φανατικός οπαδός του Εμβέρ Χότζα και σημαίνον στέλεχος φιλοαλβανικών κομμάτων! Στις 2.20 μ.μ., που τέλειωσε η συνεδρίαση, πήγα και του συστήθηκα, αλλά ο Λιόντος αρνήθηκε να μου δώσει το χέρι του, με το επιχείρημα ότι ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!.. Την στιγμή εκείνη ανέβαινε τα σκαλιά του Αμφιθεάτρου και ο Δ. Ψαρράς, στον οποίο ξεκαρδισμένος στα γέλια ο Λιόντος είπε: «Αυτός ο Χατζηγώγος είναι προβοκάτορας, πολύ μεγάλο τρόλλ»! Γελώντας κι ο Ψαρράς συμφώνησε απολύτως και μού ζήτησε να καταγράψω αυτό το στιγμιότυπο στον «Στόχο»!..
3) Παρούσα στην προχθεσινή συνεδρίαση ήταν και η δικηγόρος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, ντυμένη στα λευκά με ένα πανάκριβο κοστουμάκι. Η Πανταζή δεν πήρε καθόλου τον λόγο την περασμένη Τρίτη (θα ανακρίνει τον Ψαρρά την ερχόμενη Τρίτη 25/6), αλλά τυγχάνει ολοφάνερο πως είναι γεννημένη «ντίβα»: Μπαινόβγαινε στην αίθουσα σαν στάρ του Hollywood, καθόταν σταυροπόδι, η Πρόεδρος της φερόταν με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό, ενώ οι δύο συνήγοροι υπερασπίσεως που ανέκριναν τον Δ. Ψαρρά (Γ. Μιχαλόλιας + Ν. Ρουσόπουλος) ζητούσαν συνεχώς «τα φώτα» της. Η ίδια η Πανταζή δεν διστάζει να αστειευθεί ακόμη και με τους αντιπάλους: Για παράδειγμα, εξερχόμενη προχθές από το Μεγάλο Αμφιθέατρο του Εφετείου στις 2.25 μ.μ. συνομιλούσε φιλικότατα με τον επί δεκαετίες οπαδό του Εμβέρ Χότζα, Γεράσιμο Λιόντο, τον οποίο αποκαλούσε «πατριώτη της» με την πανθομολογουμένως θηλυκότατη φωνή της, κάνοντας ευτυχισμένο τον γηραιό αναρχοκομμουνιστή!

Ο ξάδερφος, ο Βουρλιώτης και το… Παλέρμο

…ΣΥΝΕΧΙΖΩ:
4) Ο Δ. Ψαρράς ανεφέρθη επί μακρόν στο βιβλίο του Ι. Περδικάρη «Χρυσή Αυγή, Πολιτικός Οδοδείκτης» η τελική έκδοση του οποίου έγινε το σωτήριον έτος 2021 από τις εκδόσεις «Ήλεκτρον» του «Πατριάρχη» Κώστα Πλεύρη. Ο Ψαρράς υποστήριξε ότι ο Περδικάρης στο εν λόγω βιβλίο και σε άλλα προηγούμενα χρεώνει στον Μιχαλολιάκο πολύ περισσότερα «εγκλήματα» απ’ αυτά που τον κατεδίκασε το Πρώτο Δικαστήριο, όπως για παράδειγμα την επίθεση στον μακαρίτη Νίκο Κακαουνάκη, ο οποίος έφαγε άγριο ξύλο και κατέληξε σε έναν λάκκο με ασβέστη. Επίσης – πάντα κατά τον Ψαρρά – ο Περδικάρης αθωώνει τον «Περίανδρο» (Αντώνη Ανδρουτσόπουλο) για την επίθεση εναντίον του αναρχοαριστερού Δ. Κουσουρή το 1998 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, υποστηρίζοντας ότι την διέπραξε άλλο πρωτοπαλλήκαρο του Μιχαλολιάκου.
5) Ο ένας από τους δικηγόρους υπερασπίσεως, ο Νίκος Ρουσόπουλος (με τον οποίο θα ξεκινήσει η «ανάκριση» του Δ. Ψαρρά την ερχόμενη Τρίτη), είναι εξάδελφος του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θόδωρου Ρουσόπουλου! «Ανακρίνοντας» τον Δ. Ψαρρά, μαζί με τον Γιώργο Μιχαλόλια, ο Ν. Ρουσόπουλος προσπάθησε να αναδείξει την στενή σχέση του ερευνητή δημοσιογράφου με τον τότε (2013) ανακριτή Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που «τύλιξε» σε μια κόλλα χαρτί την Χ.Α., βάσει του «κρυφού Καταστατικού» που του κατέθεσε ο Ψαρράς, και το οποίο «αποδείκνυε» την «Αρχή του Αρχηγού». Οι δύο συνήγοροι υπερασπίσεως επανειλημμένως ανέφεραν ότι ο Βουρλιώτης (που γνώριζε προσωπικά τον Μιχαλολιάκο γιατί είχαν υπηρετήσει μαζί φαντάροι!) ρωτούσε συνεχώς τον Ψαρρά κατά την προανακριτική διαδικασία αν πρέπει να ασκήσει δίωξη στην Χ.Α., πράγμα πρωτάκουστο στα δικαστικά χρονικά!..
6) Το πιο σημαντικό που ξεστόμισε προχθές ο Δ. Ψαρράς στην 3 η κατάθεσή του ως μάρτυς κατηγορίας είναι το εξής: Κατά την γνώμη του, το κίνητρο για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το οικονομικό όφελος, αλλά η Ναζιστική της Ιδεολογία. Αυτή και μόνο η ομολογία του 70χρονου «αστέρος» της Μπολσεβίκικης Δημοσιογραφίας αθωώνει την Χ.Α., αφού η «Συνθήκη του Παλέρμο» προβλέπει πως για να χαρακτηριστεί «εγκληματική» μια οργάνωση, πρέπει να βρεθούν χρήματα που αποκόμισε από την δράση της.

Η Πρόεδρος, ο Κασιδιάρης και ο Μάστορας

…7) Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου σ’ εμένα – τουλάχιστον – φάνηκε συμπαθέστατη. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτά που ακούγονται, διακόπτει συχνά για διευκρινήσεις και εκτίμησα ιδιαιτέρως τις «παιδικές» ερωτήσεις που κάνει για να διευκρινιστούν τα σκοτεινά σημεία. Για παράδειγμα, την περασμένη Τρίτη – μετά από συνεχείς ερωτήσεις – απεφάνθη ότι το 1988 ο Ι. Περδικάρης έστειλε το «κρυφό Καταστατικό» της Χ.Α. στον «Σχολιαστή» του Δ. Ψαρρά, αν και γνώριζε ότι πρόκειται για αναρχοαριστερό περιοδικό, προκειμένου να διαφημίσει την Χρυσή Αυγή και στους εχθρούς της! Επίσης, η κυρία Πρόεδρος ρωτούσε επί 10 ολόκληρα λεπτά προχθές τον Ψαρρά, αν στα διάφορα Συνέδρια της Χ.Α. ήταν κι άλλος υποψήφιος Αρχηγός εκτός από τον Μιχαλολιάκο κι αν μπορούσαν να παραστούν στα Συνέδρια μη μέλη…

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ
με κάτι λίαν διδακτικό, που δείχνει πώς προσπαθούν να βγάλουν «από την μύγα ξύγκι» οι κατήγοροι της Χ.Α.: Όταν η Πρόεδρος ζήτησε στις 2.15 μ.μ. από τον Ψαρρά να αναφέρει επιτέλους ένα επιχείρημα από τις έρευνές του που να τεκμηριώνει τον «βίαιο χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής» ο πολύπειρος ερευνητής της Ρωμέικης Αριστεράς, τι νομίζετε ότι ανέφερε; Ένα άρθρο που είχαν γράψει στις αρχές του 2005 στην εφημερίδα της Χ.Α. ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιώργος Μισιάκας – Μάστορας με τίτλο… «Πώς γίνεσαι μέλος της Χ.Α.». Όπως εξήγησε ο Ψαρράς, στο άρθρο αυτό αναφερόταν πώς αν είστε «Σκληροί Μαχητές του Δρόμου» ελάτε στα γραφεία μας να γίνετε Μέλη της Χρυσής Αυγής και να είστε βέβαιοι ότι σάς περιμένει μια λαμπρή καριέρα!.. Με τέτοιου επιπέδου επιχειρήματα προσπαθούν να ξαναβγάλουν εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή στο Εφετείο και να αυξήσουν την πρωτόδικη ποινή των 65 φουκαράδων που πίστεψαν στο Ρωσόφιλο «Όραμα» του μηδέποτε εργασθέντος αλλά πάμπλουτου, Νίκου Μιχαλολιάκου… Ε, ρε γλέντια!

Θεόδωρος Χατζηγώγος