Κρατάτε γερά !


Σε όσους απέμειναν όρθιοι: Καρτερία και Ευψυχία !

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μία συμβουλή προς τους νέους και τις νέες τής δύσμοιρης τούτης χώρας: Μην περιμένετε ΤΙΠΟΤΑ από το ξεφτιλισμένο κράτος. Πάρτε ένα ρημάδι «χαρτί» από τα κωλοχανεία τους, αλλά φροντίστε εσείς οι ίδιοι για την μόρφωσή σας. Αυτομόρφωση ! Δεν γίνεται αλλιώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ. Η παιδεία και η εκπαίδευση κατεστράφησαν από την καταραμένη «γενιά τού Πολυτεχνείου».

Εσχάτη ελπίς: H αυτοπαιδεία !
Μπουγάδα απλώθηκε χθες στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών! Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι έκπληκτοι πανεπιστημιακοί διαπίστωσαν ότι οι θάμνοι στον κήπο του προαυλίου του ΟΠΑ είχαν αξιοποιηθεί για το...

Η συνέχεια  εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ


Χθες και σήμερα, εμφανίσθηκαν στο τηλεπαιχνίδι "Hot Seat" δύο παίκτριες, δασκαλίτσες στο επάγγελμα. Η χθεσινή, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ το ποιος είπε την φράση «Πάταξον μέν ἄκουσον δέ».


Πάταξον μέν ἄκουσον δέ
  1. κτύπα αλλά (προηγουμένως) άκουσέ με
  2. ιστορική φράση επιμονής του Θεμιστοκλή προς τον Ευρυβιάδη για την αντιμετώπιση του περσικού στόλου στη Σαλαμίνα, αντί στον Ισθμό, το 480 π.Χ.
  3. η φράση αυτή έχει γίνει παροιμιώδης και χρησιμοποιείται σήμερα ως τολμηρή έκφραση σε δίκαιο και λογικό αίτημα.

Η σημερινή, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΗ (έκανε «πάσο») για το ποιο δάκτυλο τού χεριού μας έχει δύο φάλαγγες (αντίχειρας). Σε κάποιο σημείο μάλιστα τού παιχνιδιού, είπε και το εξής αμίμητο: «Είμαι φανατική οπαδή τού...»

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Διηνέκης