Η «Αργώ», πίνακας του Λορέντζο Κόστα |
Μερικοί συγγραφείς ξεχωρίζουν από τον παραπάνω ένα άλλο πρόσωπο που αναφέρεται ως γιος του Φρίξου και της Χαλκιόπης. Κατ' αυτούς, ο Άργος και οι αδελφοί του Φρόντης, Μέλας και Κυτίσωρος, διωγμένοι από τον Αιήτη, ναυάγησαν ταξιδεύοντας και σώθηκαν στο Νησί του Άρη, όπου συνάντησαν τους Αργοναύτες.
-------------------------------------------
Η Αργώ στην ελληνική μυθολογία ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες με σκοπό να μεταβούν στην Κολχίδα και να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. Πήρε το όνομα της από τον κατασκευαστή της Άργο, γιό του Φρίξου κι της Χαλκιόπης.
Η συνέχεια εδώ
-------------------------------------------
Αργοναύτες ονομάζονταν στην ελληνική μυθολογία, όλοι εκείνοι οι ήρωες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα και έλαβαν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία. Πήραν το όνομα τους από το πλοίο το οποίο επάνδρωσαν, την Αργώ.
H συνέχεια εδώ
-------------------------------------------
Ο Πελίας στέλνει τον Ιάσονα να φέρει το χρυσόμαλλο δέρας. |
- Για την εκστρατεία αυτή έγραψε ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στο βιβλίο του «Αργοναυτικά» [1].Το χρυσόμαλλο δέρας το ήθελε ο Ιάσονας για να κερδίσει το θρόνο του που του τον είχε πάρει ο αδερφός του πατέρα του, ο Πελέας.
- για την φανερωση Ανάφης και Θήρας στα Αργοναυτικά του Απολλωνίου βλ ΑΝΕΦΑΝΗ ΝΗΣΟΣ του Γιάννη Τριτσιμπίδα πληροφορίες και μετάφραση στο [1]. Επίσης βλ. την σύντομη ταινία στο [2] στο [3] AN ISLAND CAME TO LIGHT. The revelation of Anafi and Thira islands in Apollonius of Rhodes’ ARGONAUTICA
Ο Ιάσων δίνει το χρυσόμαλλο δέρας στον Πελέα. |